На Кіровоградщині відкрили меморіальну дошку воїну АТО Олексію Дубу (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На фасаді Несватківського НВК (Олександрівський район) у присутності представників влади району, громади села відкрито меморіальну дошку на честь загиблого в зоні АТО колишнього учня Олексія Дуба.

Про це кореспонденту Першої електронної газети розповів Несватківський сільський голова Сергій Тукало. З його слів, Олексій народився у 1979 році у селі Виступовичах, що на Житомирщині. Згодом, після аварії на Чорнобильській АЕС, цю територію визнали радіаційно забрудненою і жителів з Полісся переселили в Олександрівський район. Так родина Дубів опинилася у Несватковому.

Батьки Олексія вже померли. З родини у селі залишилася двоюрідна сестра Оксана Лопатко. Їй та заступнику військового комісара Олександрівського району Юрію Савченку й було довірено зняти полотно з меморіальної дошки.

Про мужній подвиг героя у своїх виступах наголошували керівники влади району, села. Було згадано, що Указом Президента України 22 вересня цього року за вірність військовій присязі Олексій Дуб нагороджений орденом „За мужність” ІІІ ступеня (посмертно). До речі, на Олександрівщині це вже третя меморіальна дошка, встановлена на честь загиблого військового.

Школярі ж підготували поетичні виступи, у яких основною лінією звучали патріотизм, мужність, любов до рідної землі. Всі присутні також вшанували пам’ять загиблих на війні. А місцевий священник відслужив службу по невинно убієнних та освятив меморіальну дошку.

„На диво, уважно і спокійно вели себе дошкільнята та учні молодших класів. Можливо, вони й не сильно зрозуміли, за що загинув, а точніше, згорів у танку тридцятишестирічний воїн, але знали, що він – герой. Жінки ж не приховували сліз, напевно, згадуючи чи чоловіка, чи сина, чи брата, які зараз перебувають на сході України і захищають її суверенітет. До речі, на сьогодні в зоні АТО проходять службу 19 наших жителів,” – наголосив Сергій Тукало, син якого Леонід у ці дні також захищає цілісність держави у східних областях.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар