Екс-мер Кіровограда привласнив землю на території оборонного заводу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Господарський суд Кіровоградської області визнав недійним договір Кіровоградської міської ради та ТОВ «Гайкен» щодо оренди земельної ділянки площею 4047 кв м. Таке рішення суд прийняв 12 жовтня – пишуть НАШІ ГРОШІ.

В червні 1998 року Кіровоградська міська рада передала у постійне користування військовій частині А-2201 під розміщення центрального ремонтного заводу земельну ділянку площею 18,73 га по вул. Добровольського, 2. Але в листопаді 2008 року міськрада прийняла рішення вилучення з цієї землі ділянку площею 4047 кв м для передачі її в оренду на 25 років ТОВ «Найкен». Землю фірма отримала під розміщення та реконструкцію триповерхової житлової будівлі.

У вересні 2015 року прокуратура подала позов, в якому вказала, що спірна земля належала державному підприємству Кіровоградський ремонтний завод». Цей завод був підпорядкований міністерству оборону України. Відповідно, саме міністерство повинно було дати дозвіл на відчуження землі, а воно такого дозволу не надавало.

Суд погодився, що Кіровоградська міська рада не мала повноважень на передачу спірної землі в оренду, а тому визнав недійним договір оренди.

Поки що в єдиному реєстрі судових рішень оприлюднена вступна та регулятивна частини судового рішення в цій справі.

Власниками ТОВ «Найкен» є колишній мер Кіровограда Олександр Нікулін та його син Ростислав.

За даними ЗМІ, Олександр Нікулін в 1998 році був вибраний міським головою Кіровограда, але згодом був звинувачений у хабарництві і майже два роки провів в СІЗО. В 2003 році він був засуджений до п’яти років ув‘язнення, але за станом здоров’я був звільнений в залі суду. В 2006 році Нікулін знов взяв участь у виборах мера Кіровограда, але перед самим голосуванням Кіровоградська ТВК зняла його з виборів. Нині Нікулін балотується в депутати Київської міськради і вказує себе як директора ТОВ «Укргеоком». Він також разом з Олегом Гетьманом є співзасновником цієї фірми.

«Кіровоградський ремонтний завод» входить до складу концерну «Укроборонпром» і спеціалізується на капітальному ремонті наземних радіотехнічних систем забезпечення польотів авіації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар