На Кіровоградщині відкрили пам’ятну дошку воїну, полеглому під Іловайськом (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На фасаді Олександрівського НВК №3 відкрито пам’ятну дошку на честь Олександра Куценова, колишнього випускника, військового, який брав участь в зоні АТО і там же, на жаль, загинув, захищаючи цілісність нашої країни.

Про це кореспонденту Першої електронної розповіла директор комплексу Людмила Литвин.

З її слів, коли в Олександрівку прийшла чорна звістка про смерть Олександра в, так званому, Іловайському котлі, батьківський комітет та рада навчального закладу вирішила увіковічнити пам’ять про нього. Протягом тижня батьки, учні та вчителі проводили ярмарок, у ході якого збирали кошти для пам’ятної дошки. Ентузіазму та завзяття у всіх було багато. А зібраних коштів – більше семи тисяч гривень – вистачило і для виготовлення та встановлення дошки, і для придбання медикаментів для військових 55-го окремого батальйона, і для допомоги бійцям АТО, випускникам школи, та їх родинам. Як зазначила Людмила Литвин, службу на сході України, несли і несуть 14 випускників.

А того дня вшанувати пам’ять героя-земляка зібралися учні, вчителі, керівники району, військові, його однокласники та одногрупники, громадськість. Теплими і вдячними словами згадували Олександра, його мужній подвиг директор навчально-виховного комплексу Людмила Литвин, голова районної державної адміністрації Ольга Борота, секретар селищної ради Тамара Дзядевич, тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара району Олексій Сєргєєв, заступник командира 55-го окремого батальйона капітан Віталій Єгоров, волонтер Валентина Гирич, мама Світлана, його класний керівник, заслужений вчитель України Тетяна Безсмола. Тетяні Іванівні та племіннику Іллюші й було надано право відкрити пам’ятну дошку.

Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Олександра та всіх військових, які загинули, захищаючи Батьківщину. Благочинний району, отець Володимир відправив панахиду по загиблих та освятив дошку, до якої присутні поклали квіти та поставили свічки. Військовим передали медикаменти, а присутнім воїнам АТО, випускникам школи вручили матеріальну допомогу.

Урочистості з цієї сумної події закінчилися та і дорослі, і діти не поспішали розходитися. Висловлювали підтримку мамі та сестрі Олександра, спілкувалися з його однокласниками, військовими. „А лейтмотивом всіх розмов була тема якнайшвидшого мирного закінчення протистояння на сході країни”, – наголосила Людмила Литвин.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар