У Кропивницькому погодили регламент обрізки дерев

© pexels.com

Робоча група з розробки правил обрізки дерев у Кропивницькому розробила і погодила відповідний регламент догляду за кронами зелених насаджень. Проект нових правил містить 21 пункт, найважливішим з яких є заборона омолоджувальної обрізки, під час якої видаляються всі гілки за один раз. Також при обрізці дерев не можна буде зрізати більше 30% крони дерева і при цьому обов’язково доведеться враховувати побажання мешканців міста, які звертаються з проханням щодо видалення сухих та аварійних гілок.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Під час останнього засідання члени робочої групи внесли зміни до окремих пунктів проєкту правил обрізування зелених насаджень. Так, всі дерева із раннім сокорухом будуть обрізатись восени, після його припинення, а ось аварійні дерева можна обрізати незалежно від пори року. Крім того, правила передбачають покарання порушників згідно з чинним законодавством України. У підсумку, члени комісії погодити проект розроблених правил і він ляже в основу майбутнього регуляторного акту. А юридичному управлінню доручили опрацювати механізм, яким чином нові правила можна оперативно ввести в дію.

f3ec08ad4fab7ae09d835290f3958106.jpg

“Нарешті ми дійшли згоди і визначили єдині правила обрізки дерев. Але це лише половина справи. Тепер ці правила треба перевірити у дії, а саме: фахівці, екоактивісти повинні їхати у мікрорайони і разом із місцевими мешканцями оглядати проблемні дерева. І разом вирішувати їхню долю – обрізати, не обрізати, чи взагалі демонтувати”, – зауважив секретар міськради Андрій Табалов.

Секретар міської ради наголосив, що треба чітко розуміти – старі дерева необхідно видаляти, щоб вони не наробили шкоди, а молоді – висаджувати у спеціально визначених місцях, де вони не заважатимуть комунікаціям. І додав, що місту потрібен перспективний план озеленення.

Додамо, що у вересні 2019 року влада і активісти підписали Меморандум про співробітництво в обрізанні дерев.

Нагадаємо, на стадіоні “Зірка” діти та військові садили дерева.

Читайте також: У Кропивницькому на дівчину упало дерево

Поширити:

Залишити коментар:

коментар