Рідні полонених кропивницьких спецпризначенців зустрілися з представником ОБСЄ

© скріншот ТСН | Катерина Глондар та Юлія Корінькова

Рідні українських військових, зокрема Сергія Глондаря та Олександра Корінькова, яких проросійські бойовики тримають у катівнях окупованих Донецька і Луганська, зустрілися в Києві із представниками Тристоронньої контактної групи в Мінську. Координатора ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тоні Фріша, який вже завтра буде говорити про Україну на спеціальному засіданні, запитували про одне, коли бранці, що в тюрмах перебувають уже п’ять років, повернуться додому.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляє Перша електронна газета.

Сергій Глондар, Олександр Коріньков, Богдан Пантюшенко, Сергій Іванчук – за цих хлопців рідні борються вже п’ять років. І сьогодні вдень їхні дружини прийшли на зустріч із координатором ОБСЄ в гуманітарній підгрупі ТКГ Тоні Фрішем та українською представницею Валерією Лутковською.

Розмова тривала майже дві години за зачиненими дверима. І це вперше, коли вони зустрілися у неофіційному форматі.

“Я не можу чогось обіцяти, але докладаю максимально зусиль”, – каже координатор ОБСЄ у гуманітарній підгрупі Тоні Фріш.

Після зустрічі дружини полонених розповіли, що вони також мають надію й на зустріч у “нормандському форматі”, яка запланована на 9 грудня у Парижі. В офісі президента вже пообіцяли, що звільнення полонених має стати там чи не головним питанням. Рідним наразі залишається лише чекати і вірити, що їхні родини незабаром зберуться усі разом у повному складі.

Бранці мали повернутися додому ще два роки тому під час великого обміну з так званими “ДНР” і “ЛНР”. Але з невідомих причин віддавати саме їх бойовики відмовились. Спецпризначенці нині разом сидять в одній камері Макіївської колонії. Хоча бранців ув’язнили в окупованому Донбасі, їхню долю все рівно вирішує Кремль.

Нагадаємо, Петро Порошенко придбав квартири дружинам полонених кропивницьких спецпризначенців.

Читайте також: “Вони гниють там заживо” – історії полонених кропивницьких спецпризначенців

Більше про полонених кропивничан і боротьбу їхніх рідних за визволення шукайте за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар