10 простих правил чоловічої гігієни

Незважаючи на те, що чоловіча гігієна трохи простіша, ніж жіноча, з народження хлопчиків потрібно привчати до того, щоб щодня дотримуватися простих правил.

1. Після кожного сечовипускання потрібно мити головку статевого члена з дитячим милом, після чого витирати її насухо. Якщо це неможливо, бажано прибрати залишки сечі за допомогою гігієнічних серветок. Це допоможе уникнути виникнення запалень і неприємного запаху.

2. Нижня білизна має бути з легкої бавовняної тканини. Не слід носити стрінги або щільно облягають плавки. Не варто носити і «сімейки». Найідеальніший варіант – бавовняні боксерки.

3. Як правильно мити пеніс? Ретельно вимийте руки (рушником не витирайте – він кишить бактеріями). Вода повинна бути теплою, а мило – просте дитяче, без ароматизаторів. В першу чергу потрібно добре вимити сам пеніс і пахову область. Далі відтягніть крайню плоть і вимийте голівку.

4. Ні в якому разі не можна приймати гарячу ванну – температура яєчок постійно повинна бути на 4 градуси нижче температури тіла. Інакше можливі порушення утворення сперматозоїдів і здатність до запліднення.

5. Якщо чоловік веде переважно сидячий спосіб життя, він зобов’язаний періодично вставати, робити розминку – це допоможе поліпшити кровообіг органів малого таза.

6. Після дефекації обов’язково потрібно підмиватися прохолодною водою. Інакше залишки калу, які неможливо прибрати папером, можуть викликати подразнення і запалення. А цього не можна допустити.

7. Рекомендується якщо не голити, то хоча б регулярно підстригати волосся в паховій області. По-перше, це набагато більш естетично. А по-друге, зменшить ймовірність розмноження мікробів і виникнення неприємного запаху.

8. До і після занять сексом обов’язково потрібно прийняти загальний душ, вимити пеніс і промежину. Якщо цього не робити, через кілька годин може утворитися запалення крайньої плоті і навколо сечовипускального каналу. Не лінуйтеся – дбайте про себе.

9. Чоловіки дуже рідко звертаються до лікаря. А до уролога – і поготів. Якщо нічого не турбує, жоден представник сильної половини на огляд не з’явиться. Однак після 30 років, а тим більше в 40 обов’язково потрібно перевіритися. Це допоможе виявити на ранніх стадіях такі складні захворювання, як простатит і аденома простати.

10. Якщо у Вас виникли будь-які проблеми – почалися проблеми з ерекцією, досить часто буває передчасна еякуляція, якщо Вас турбує біль, будь-які виділення, з’явилися висипання на геніталіях – обов’язково зверніться в медичний центр «ДокторПРО», де висококваліфіковані фахівці не тільки проведуть комплексне обстеження за допомогою сучасної апаратури, а й призначать ефективне лікування. Ви зможете повернутися до нормального життя вже через кілька тижнів.

Будьте здорові!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар