Суд над Бутрименком, через якого розстріляли бійців 3 полку, перенесли

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
на екрані ліворуч – підозрюваний Микола Бутрименко / фото з Фейсбуку “Національного корпусу Запоріжжя”

Сьогодні, 6 вересня, в Запорізькому апеляційному суді відбулося чергове засідання суду над фермером Миколою Бутрименком, якого звинувачують у державній зраді і, як наслідок, жорстокому розстрілі військовослужбовців 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку 3-го полку СпП у  Facebook.

Суд проходив в режимі відеотрансляції. На зв’язку перебували Кропивницький та Коломийський районний суд, були присутні рідні загиблих спецпризначенців та побратими з 3-го полку.

За клопотанням адвоката потерпілих суд перенесли на 13 вересня 11:00 у зв’язку з неповною явкою потерпілих та свідків, які є важливими для суду.

Судові справи тривають більше двох років. Військові підозрюють, що Бутрименка можуть звільнити раніше, використавши так званий “закон Савченко”, і він не понесе відповідальності за смерть десяти кропивницьких воїнів.

“29 липня 2014 року поблизу села Степанівка було підло зраджено та вбито дві групи спецпризначенців 3-го окремого полку під командуванням капітанів Карпи Т. С та Андрієнка К. Л. Зраднику та вбивці Бутрименку, суд виніс вирок та виправдав по ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), засудивши по ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму). Офіційний вирок – 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Та враховуючи “закон  Савченко”, вбивця десятьох українських воїнів може вийти на волю вже через 1 рік і 1 місяць. Просимо максимального поширення та долучитись до підтримки родин загиблих воїнів!” – йдеться в повідомленні на сторінці 3-го полку.

Нагадаємо, дві групи спецпризначенців із 19-ти військовослужбовців 3-го окремого полку СпП потрапили в засідку 29 липня 2014 року. Хлопці розшукували пілота літака СУ-25, якого збили сепаратисти в районі населених пунктів Латишеве і Сніжне Донецької області. Саме тут на них чекала засідка, влаштована місцевим проросійським фермером Миколою Бутрименком. Він привів до них терористів “ДНР” з важкою бронетанковою технікою.  Під час спрoби вирватися з оточення розстріляли 10 воїнів, 5 потрапили у полон.

Сепаратиста затримали і передали до суду. Під час засідань воїни, які вижили, підтвердили змову Бутрименка з терористами і розповіли, що бачили його зі зброєю у компанії окупантів. За словами постраждалих, він погрожував і вигукував лайки на адресу солдатів ЗСУ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар