Суд скасував перехід ЗСУ на НАТОвські стандарти харчування

@Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ

Минулої п’ятниці, 26 липня, окружний адміністративний суд Києва визнав недійсним наказ Міністерства оборони про проведення реформи харчування в Збройних силах України. За час його дії у майже 90 військових частинах по всій Україні було введено НАТОвські стандарти харчування військовослужбовців. Йдеться зокрема про всі частини десантно-штурмових військ, мотопіхотні, мотострілецькі і танкові. Перехід всіх інших ВЧ ЗСУ на нову систему мав завершитися цього року.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку  радника міністра оборони Юрія Бірюкова у Facebook.

У процесі реформування за стандартами НАТО, їдальні для військовослужбовців були повністю відремонтовані, там встановили нове обладнання для приготування їжі, зберігання та підготовки продуктів, закупили нові меблі і посуд.

Однією з головних інновацій було розширення переліку продуктів та страв і підвищення добової кількості калорій – від 3500 до 6000. Якщо раніше раціон військових складало 36 найменувань продуктів, то зараз – більше 400.  Триразове харчування на одного бійця становить 84 гривні.

Також кухарі орієнтуються на потреби та побажання особового складу, наявність особливих дієт. У порівнянні з минулим типом харчування, зараз є страви на вибір, різноманіття фруктів, риби, кава і соки, узвари і йогурти.

ef5a6eef23e8e1152de0635ba9fa8748.jpg1f24adb2fe2a3e09cc7793cd24e04392.jpg4875254075fc77cd78640635cb5ab5cb.jpg

Радник міністра оборони Юрій Бірюков зазначив, що позов до суду проти реформування харчування армії подала “ФОПка з орбіти однієї зі стандартних колишніх фірм-годувальниць”, які не хочуть втрачати прибутки від постачання харчів у ЗСУ. Також він припускає, що через цей позов друга половина бригад у 2019 році не перейде на якісно нове харчування. А відповідну ухвалу винесла суддя ОАСК Альона Мазур.

Обурення рішенням суду висловила і Берегина 3-го полку СпП, відома волонтерка Тетяна Бородіна, яка опікується харчуванням наших військових і брала безпосередню участь у формуванні раціону бійців відповідно до стандартів НАТО:

Нагадаємо,

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар