У 99-му округу за мажоритарників голосували люди, які не мали на це права

В окрузі № 99 на дільниці № 350827 (НВО № 4) 9 виборцям, які змінювали місце голосування, видавали по два бюлетеня. Тож вони проголосували за кандидатів-мажоритарників всупереч закону. Це підтвердила голова дільничної комісії. Спостерігачі ОПОРИ написали заяву в поліцію.

Про це йдеться на сайті ГМ ОПОРА, повідомляє Перша електронна газета.

Члени ДВК склали акт про наявність такого порушення через необережність, а спостерігачі ОПОРИ написали заяву в поліцію. Це факт має ознаки кримінального злочину передбачено статтею 158-1 Кримінального кодексу України.

Згідно ч. 10 ст. 2 Закону України «Про вибори народних депутатів України» виборець, який проживає або на день проведення голосування на виборах депутатів перебуває на території іноземної держави, а також громадянин України, якому тимчасово змінено місце голосування (без зміни виборчої адреси) на іншу виборчу дільницю поза межами одномандатного округу, до якого такий виборець віднесений на підставі відомостей Державного реєстру виборців про його виборчу адресу, має право голосу на виборах депутатів лише у загальнодержавному окрузі. Реалізація цього права забезпечується включенням виборця до списку виборців на відповідній виборчій дільниці із зазначенням, що такий виборець отримує лише бюлетень для голосування у загальнодержавному окрузі.

Нагадамо, олександрійка самостійно вирішила викреслити зі списку виборців “зайвих” людей.

Читайте також: Вибори на Кіровоградщині: підкуп, крадіжки бюлетенів, голосування без документів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар