Біля 26-ї школи з’явиться нова заїзна кишеня для громадського транспорту

На розі Студентського бульвару та вулиці Андрія Матвієнка у Кропивницькому вже незабаром з’явиться нова заїзна кишеня для громадського транспорту. Її облаштують в рамках ремонту всієї пішохідної частини по вулиці Матвієнка: тут дорожники вже завершають викладання тротуарної плитки. 

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Навпроти “кишені” розміщена 26-та школа, і щодня сюди приїжджають сотні людей. Зазвичай, маршрутні таксі пасажири зупиняють безпосередньо перед світлофором та перед перехрестям. Водії тим самим порушують правила дорожнього руху і створюють аварійні ситуації, адже ширина проїжджої частини не дозволяє обганяти маршрутне таксі, що зупинилося. Тож дуже часто зранку навпроти ЗОШ №26 утворюються великі дорожні затори. До того ж школярі рідко йдуть до пішохідного переходу, перебігаючи дорогу будь-де. Саме для того, щоб пасажири не наражали себе на небезпеку і облаштовують у цьому місці заїзну кишеню.

dcfd0a27c8b9b74dc7ceaed9df7a4099.jpg

Проте для будівництва заїзної кишені довелося знищити чергове дерево. Проти цього виступали еко-активісти. У Facebook-спільноті Озеленення Кропивницький кропивничани висловлювали незгоду із такими діями і припускали, що можна було запроектувати будівництво так, щоб зберегти здорове дерево.

a40227589cce23f474527e8b4c804cd4.jpg
Дерево, яке знесли / © Озеленення Кропивницький у Facebook

У міській раді стверджують, що це був вимушений крок. Пасажирський транспорт паркуватиметься тут, забираючи чи висаджуючи пасажирів безпечно і згідно з правилами дорожнього руху.

“Зробити заїзну кишеню саме у цьому місці було надзвичайно необхідно заради безпеки громадян, – пояснила Юлія Яндович. – Вона буде розташована за 25 метрів від перехрестя і від світлофора, відповідно до чинних норм. Будівельні норми ніяк не дозволяли врятувати одне дерево. До того ж важливою деталлю є те, що це місце ми огородимо турнікетами, на зразок тих, які влітку встановили на площі біля пам’ятника Ангелу Охоронцю. Ці турнікети не дозволять людям переходити дорогу будь-де, а спрямують їх безпосередньо до пішохідного переходу”.

Юлія Яндович також запевнила, що замість спиляного дерева у мікрорайоні обов’язково з’являться нові саджанці. Їх вже закупили.

Читайте також: У центрі Кропивницького тимчасово демонтують електронні транспортні табло

5ded9330bb04d4447dd3b3c95e62bd4b.jpg

3197a01e158363b11c09c18d21188623.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар