У Кропивницькому продовжують збирати підписи за збереження художнього салону

Збір підписів під час пікету 6 вересня

В Єдиній системі електронних петицій зареєстровано звернення з проханням зберегти у центрі Кропивницького художній салон. Зокрема, автор нарікає, що термін оренди приміщення стікає 23 вересня, а міськрада не має наміру продовжувати термін договору. У таких діях він вбачає корупційну складову, яка призведе до знищення салону. Наразі петиція набрала 332 підписи з 450 необхідних.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Текст петиції подано без редакції.

Уже більше 40 років «Художній салон», що знаходиться по вул. Гоголя, 91/46 в обласному центрі, є візитною карткою та культурним осередком нашого міста, в якому представлені художні твори, вироби декоративного мистецтва, сувенірна продукція Народних і Заслужених майстрів з усієї України та Кропивницького зокрема. За всі роки свого існування незмінним напрямом діяльності салону були і залишаються витвори мистецтва та матеріали для творчості. Виставковий зал салону є майданчиком Кіровоградської обласної організації Національної Спілки художників України, в якому постійно проводяться виставки не тільки професійних митців, а й початківців та непрофесійних художників. Таким чином пропагується любов до мистецтва та рідного міста, а художники-початківці мають змогу підвищувати свою майстерність. Усе це безпосередньо впливає на культурний розвиток та імідж обласного центру.

Однак наразі управління комунальної власності міської ради міста Кропивницького має намір не продовжувати строк дії договору оренди приміщення «Художнього салону», з незрозумілих причин, про що вони направили листи № 532\17у та 533\17у від 04.06.2018 р. Договір оренди приміщення закінчується 23 вересня 2018 р.. Кіровоградська обласна організація Національної спілки художників України вбачає у даних діях корупційну складову, що призведе до знищення у центрі міста осередку культури та мистецтва.

Як відомо, «Художній салон» піддавався нападам ще з початку 90-х років, у результаті чого приміщення виставкового залу скоротилось на 50%. І тільки завдяки зусиллям художників, громадськості, а також за підтримки попередніх очільників міста протягом усього часу вдавалося захистити мистецький осередок та можливість для містян і туристів з усього світу бачити художні витвори Кіровоградщини та всієї України.
Слід зазначити, що «Художній салон» регулярно сплачує орендну плату та комунальні рахунки, підтримує приміщення в належному стані, проводить поточні ремонти за власні кошти, згідно з договором оренди, та не змінює цільового призначення.

Звертаємося до Вас з проханням допомогти Кіровоградській обласній організації Національної спілки художників України та посприяти продовженню строку дії договору оренди приміщення «Художнього салону», щоб культурний осередок міста Кропивницького, де представлені роботи кількох сотень майстрів України, та нашого міста зокрема, мав змогу надалі розвивати культурну галузь обласного центру та покращувати його імідж.

Читайте також: Влада Кропивницького хоче забрати приміщення “Художнього салону”. Митці – проти

Автор петиції: Хворост Андрій Васильович

Дата початку збору підписів: 10 вересня 

До кінця збору підписів залишилось: 

Станом на 12 вересня петицію підписали 332 особи з 450 необхідних.

Підписати петицію можна тут.

Нагадаємо, у центрі Кропивницького пікетували проти “віджиму” художнього салону.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар