Як просувається капремонт мосту біля автовокзалу (ФОТО)

© kr-rada.gov.ua

У Кропивницькому триває капітальний ремонт шляхопроводу (мосту) по провулку Об’їзному, що неподалік автовокзалу №1. Фахівці розпочали роботи із демонтажу старого, пошкодженого бетонного покриття та робіт із відновлення гідроізоляції пошкодженої огорожі.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького.

Учора, 10 жовтня, відбулася виїзна технічна нарада заступника міського голови Олександра Мосіна з керівництвом ТОВ “Містобудівний загін №112” та фахівцями-проектантами щодо перебігу ремонту.

“Відповідно до проекту після демонтажу старого покриття заплановано проведення антикорозійного захисту несучих конструкцій знизу, під мостом, – повідомив Сергій Порожнюк. – Далі ми піднімемо два крайніх прогони мосту і замінимо його опорні частини, оскільки вони вже дуже старі і ними пішли сколи”.

Керівник ТОВ “Містобудівний загін №112” зауважив, що на момент проведення заміни опор, міст буде перекрито для руху транспорту. За інформацією Сергія Порожнюка, такі роботи, найімовірніше, проводитимуться у нічний час, щоб була можливість повністю заблокувати проїзд та встановити нові опорні частини шляхопроводу.

Проінспектувавши хід ремонтних робіт Олександр Мосін зазначив, що ремонт шляхопроводу виконується у відповідності до плану робіт і якість робіт перебуває під постійним і пильним контролем міської влади. Заступник міського голови наголосив на тому, що проведення розширеної технічної наради на об’єкті будівництва було вкрай необхідним, оскільки в процесі виконання реконструкції виникає багато питань, які потребують невідкладного вирішення.

“Роботи попереду ще багато. Сьогоднішня нарада мала на меті підбити підсумки виконаних робіт та виявити дефекти, які спливли під час демонтажних робіт, – відзначив Олександр Мосін. – Ми обговорили усі нюанси і на наступному етапі ремонту мосту ми знову зберемось, перевіримо якість виконаних робіт і визначимось, що додатково необхідно буде зробити”.

За словами заступника міського голови, значних пошкоджень міст зазнав через вплив води, яка зайшла в будівельні конструкції і зруйнувала їх, оголила арматуру. Тому металеві частини будуть відновлюватись, їх оцинкують або пофарбують, потім встановлять опалубку, заллють бетоном і проведуть необхідні випробування. Щодо додаткових робіт, то є ймовірність збільшення об’єму бетонування. Про додаткове фінансування мова поки не йде, але може бути й таке, що необхідно буде коригувати кошторис проекту.

Нагадаємо, 1 жовтня у Кропивницькому стартував ремонт шляхопроводу (мосту) на провулку Об’їзному, що неподалік автовокзалу №1. У зв’язку з цим протягом декількох місяців на вказаній ділянці будуть перебої із громадським транспортом, який курсує з Полтавської на Новомиколаївку і Лісопаркову, а також у зворотньому напрямку.

Із 3-го жовтня, на Новомиколаївку замість тролейбусів почали курсувати 4 додаткові автобуси №100 «Лісопаркова» – «Площа Богдана Хмельницького», а також додаткові автобуси на маршрутах №1Ц, 6, 55, 77 та 112.  Це пов’язано із демонтажем тролейбусних опор, який здійснили у рамках ремонту мосту.

© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
© kr-rada.gov.ua
Поширити:

Залишити коментар:

коментар