Скандальний кіоск на набережній продовжили будувати попри скасований дозвіл

Цими вихідними у Кропивницькому продовжили будівництво скандального кіоску на набережній біля мосту через річку Інгул. На каркасі споруди, який вже 2 роки “прикрашає” набережну у центрі міста, почали облаштовувати дах і стіни. У міськраді кажуть, що скасували дозвіл на цю тимчасову споруду, а власник кіоску стверджує, що має всі відповідні документи і нічого не знає про ануляцію дозволу.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

4dd13fc8973f64cdb3541b9311abbd05.jpg

Історія цього кіоску триває ще з 2016 року. Тоді на набережній у центрі міста встигли залити бетонний фундамент споруди і встановити металевий каркас. Поява чергового торговельного кіоску викликала хвилю критичних публікацій у ЗМІ та обурення серед містян. Міська влада тоді відреагувала й встановила, що під час монтажу кіоску не дотрималися вимог вказаних у паспорті прив’язки тимчасової споруди і скасувала його, повідомив Першій електронній газеті начальник управління архітектури міськради Вадим Мездрін.

А у письмовій відповіді заступника міського голови Олександра Грабенка на запит наших колег із “Без купюр” йдеться, що підприємця, який будує цей кіоск, у березні 2016 року листом повідомили про ануляцію дозволу на зведення кіоску.

Зазначимо, що згідно із “Порядком розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності”, затвердженого наказом Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 244 від 21.10.2011, підставою для  розміщення тимчасової споруди є паспорт прив’язки, який видає управління архітектури.

Незважаючи на ануляцію головного документу, який давав підприємцю право встановлювати цей кіоск, його продовжили будувати.

Цю споруду на набережній будує фізична особа-підприємець Олександр Дехтярьов. У коментарі Першій електронній газеті він повідомив, що має усі підстави зводити кіоск, і не отримував ніякого листа про ануляцію паспорту прив’язки.

“Ні, документи на цей кіоск не скасовані. Там було питання щодо фундаменту. Але ми провели експертизу в обласній ДАБІ (Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Кіровоградській області – ред.) і нам дали відповідь, що це не вважається фундаментом. Тому зараз там все нормально із розмірами і питань до споруди немає.

У нас є паспорт прив’язки. Я не отримував від міськради ніякого листа про його ануляцію. Я й так вже прогуляв 2 роки і не міг нічого робити. Мені ж треба якось працювати”, – розповів Олександр Дехтярьов.

Підприємець запевнив, що будує кіоск на набережній цілком законно. У міськраді ж стверджують цілком протилежне. Проте жодних активних дій щодо незаконного кіоску (за інформацією від заступника міського голови) міська влада не вживає.

Як йдеться у відповіді Олександра Грабенка, питання про демонтаж споруди на набережній виносилося на розгляд відповідної комісії, однак рішення ніякого не ухвалили – його розгляд просто перенесли.

У місцевих ЗМІ власника цього кіоску Олександра Дехтярьова пов’язують із сином екс-секретаря міськради Івана Марковського Сергієм Марковським. Вони нібито перебувають у дружніх стосунках.

Зазначимо, що підприємець отримав паспорт прив’язки на встановлення споруди саме під час перебування Івана Марковського на посаді в.о. міського голови.

Нагадаємо, у Кропивницькому планують почати масштабну реконструкцію набережної. Ділянку від Михайлівського мосту до вулиці Острівської, де і розташований цей кіоск, планують розділити на декілька тематичних зон – для сімейного та молодіжного відпочинку, спортивну та історичну. Як у цю реконструкцію впишеться торговельний павільйон, стане відомо найближчим часом.

39e2794bf8c8f63c60abc7fd94c68feb.jpg

83c14d80ef133ef26928f699bafda3c0.jpg

177fe965538a1bd0845925ad8e92d501.jpg

89031e9c9e6e1e30aae5870722e5c2ca.jpg

Поширити:

Залишити коментар:

коментар