Кропивницькі журналісти долучилися до всеукраїнської акції “Покарати зло”

Сьогодні, 1 серпня, журналісти та активісти з Кропивницького зібралися біля головного приміщення Нацполіції області, де записали відеозвернення до владних органів держави з вимогою знайти і покарати тих, хто порушує їхні права. Зокрема, мова йде про нерозкриті вбивства, погрози та залякування журналістів та активістів на всій території України.

Всеукраїнська акція має назву “Покарати зло”, повідомляє Перша електронна газета.

Подібна акція сьогодні відбулась у Києві перед будівлею МВС.

За словами ініціаторки акції у Кропивницькому Наталі Кривошей, в Україні трапляється чимало випадків нападів на журналістів та активістів. На жаль стаються і вбивства.

“Сьогодні ми долучилися до всеукраїнської акції, тому що так надалі тривати не може.  Часто можна почути як певні особи вбивають, обливають кислотою, б’ють активістівМи не можемо постійно працювати під страхом загрози для життя. Хочемо, щоб нас усе таки почули і дослухалися до наших прохань”, – каже  Наталя Кривошей.

Учасники акції по черзі висловили свої думки і зазначили, що кожен випадок порушень тримають на контролі. Також у відеозверненні присутні навели приклади нерозкритих злочинів і закликали покарати винних.

Читайте також: За фактом нападу на журналіста у Кропивницькому міська влада проведе службове розслідування

Кропивницькі журналісти та громадські активісти записали відеозвернення до правоохоронців. Так ми підтримали учасників акції під МВС у Києві #покарати_зло, які вимагали розслідувати злочини проти наших колег та громадських лідерів і покарати винних. Основний меседж відеозвернення – "Не зважаючи на те, що правоохоронці поховали справи про переслідування активістів місцевого Євромайдану, про побиття волонтерки Тетяни Бородіної прихильницею "Опоблоку" в 2014 році, перешкоджання журналістській діяльності шеф-редактора "Гречки" Валерія Лебідя під час заходу цієї партії і побиття беркутом у Новоархангельську в 2013-ому, інші випадки, суспільство все пам'ятає. Сьогоднішня акція – це оцінка реформі правоохоронних органів, після якої насправді нічого не змінилося – люди з власною позицією залишаються незахищеними в нашій країні і нашій області зокрема. Сідайте! Двійка, Анатолий Коваленко за справи майданівців. Шановний Роман Козьяков, у вас, як у нової людини в області, оцінки ще попереду. Сподіваємось, вони будуть кращими. Я в руках тримаю фото журналіста-пенсіонера з Долинського району Станіслава Фененка, якому нещодавно за правдолюбство зламали носа, а торік його без рішення суду хотіли запроторити до психушки, бо це ж так зручно, вважати хворими всіх, хто дошкуляє нашим чиновникам (деталі тут: https://zpu.kr.ua/suspilstvo/3430-u-dolynskomu-raioni-vlada-dlia-borotby-z-oponentom-mozhe-vykorystaty-psykhushku) Дмитро Гнап (Dmytro Gnap) Тетяна Бородіна Валерій Лебідь Maxim Gutsalyuk Олександр Ратушняк Валерій Мятович Олена Горобець Pavlo Lisnychenko Ольга Зима Таміла Чорноморець Irene Lyagul Володимир Дедей Олена Бринза Андрій Лаврусь Nikolay Grechuha Vladimir Kuvakin Inna Tilnova Marina Steba Oleksandr Kozlovskyi

Опубліковано Natalya Krivoshey Середа, 1 серпня 2018 р.

DSC_0046

DSC_0056

DSC_0062

DSC_0074

DSC_0087

Поширити:

Залишити коментар:

коментар