Новоукраїнська ОТГ братиме участь у проекті ЮНІСЕФ “Громада, дружня до дітей та молоді”

© procryptor.com

Новоукраїнська ОТГ стала однією із 20 громад України, які братимуть учать у реалізації проекту Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ “Громада, дружня до дітей та молоді”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Новоукраїнської міськради.

Ініціатива “Громада, дружня до дітей та молоді” передбачає захист 5 базових прав дитини, включаючи право на освіту та охорону здоров’я. Громади, які вестимуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді, отримуватимуть спеціальний статус, який дозволить громаді більш тісно працювати з іншими громадами, як всередині України, так і за її межами, залучати інвестиції, передусім, у соціальні проекти.

За інформацією з офіційного сайту ЮНІСЕФ. першими в Україні містами, що наблизились до отримання почесного статусу Кандидата глобальної ініціативи “Громада, дружня до дітей та молоді” стали Вінниця, Одеса, Львів, Кам’янець-Подільській, Черкаси, Маріуполь, Кременчук, Дружківка, а також Білозірська, Біляївська та Новоукраїнська ОТГ. Усього бажання взяти участь в ініціативі висловили понад 150 міст та об’єднаних територіальних громад з усієї України, які 1 червня 2018 року зібралися на Міжнародному форумі муніципалітетів, дружніх до дітей та молоді.

У форумі взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, голова предствавництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс, представник ФН в ООН в Україні Каспар Пік, Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, Міністр соціальної політики Андрій Рева, Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, міський голова Києва Віталій Клічко, голова Асоціації ОТГ, Новоукраїнський міський голова Олександр Корінний, Голова Національної Молодіжної Ради України Андрій Колобов.

Новоукраїнський міський голова, голова Асоціації об’єднаних територіальних громад Олександр Корінний презентуючи на форумі Новоукраїнську ОТГ, проінформував учасників заходу про успіхи та досягнення новоукраїнців щодо роботи із дітьми та молоддю та проаналізував ряд проблем, які є характерними для більшості громад у сфері роботи із дітьми та молоддю, які потребують спільних дій органів місцевого самоврядування та вищих органів державної влади.

Із 2019 року громади, які братимуть участь у програмі “Громада, дружня до дітей і молоді”, будуть отримувати на 1% більше надходжень від податку на доходи фізичних осіб.

“Тим містам, які будуть сертифіковані як міста, дружні до дітей, ми будемо ініціювати перерозподіл податку на доходи фізичних осіб від області на 1% зменшення, в міста (громади) на відповідний рік – збільшення”, – сказав В.Гройсман.

За словами прем’єра, ці кошти будуть використані на проекти з підтримки дітей в громадах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар