Обласна організація Спілки офіцерів України відновила свою діяльність

У Кропивницькому відновила свою діяльність обласна організація Спілки офіцерів України. Пріоритетними напрямками роботи спілки є патріотичне виховання молоді, співпраця з громадськими організаціями та волонтерами, а також допомога військовим та ветеранам у вирішенні соціально-побутових питань.

Про це під час прес-конференції розповіли голова Кіровоградської обласної організації Спілки офіцерів України, майор Андрій Бойко та його заступник, капітан Сергій Кваша, повідомляє Перша електронна газета.

Спілка співпрацює з багатьма волонтерами та громадськими організаціями області, зокрема такими як “Дія”, “Бойове Братерство”, “Редут”, “Серця матерів Кіровоградщини” тощо. Також керівник обласної спілки був запрошений у робочу групу щодо створення Міністерства ветеранів України.

“Зараз спілка починає відновлювати свою роботу, – говорить Сергій Кваша. – Ми чекаємо нових членів, які готові брати активну участь у життєдіяльності міста. Одним із пріоритетних напрямків у нашій роботі є відкриття музею АТО. Ми хочемо зробити музей загальної військової історії, де детально покажемо і розкажемо про участь мешканців Кіровоградщини у російсько-українській війні”.

Також у спілці планують займатися військово-патріотичним вихованням молоді і допомогою військовослужбовцям та ветеранам у вирішенні соціально-побутових питань.

“Нещодавно був резонансний випадок із водієм кропивницької маршрутки, який невдало пожартував над матір’ю загиблого бійця 17-го мотопіхотного батальйону Ігіта Гаспаряна. Члени нашої організації приймали активну участь у вихованні цього маршрутника”, – зазначає Андрій Бойко.

За словами Сергія Кваші, наразі спілка нараховує 35 активних членів у Кропивницькому та ще 15 людей по області.

“Ми не женемося за кількістю. У нас є прагнення створити якісну організацію з людей, які прагнуть працювати. Отож, закликаю усіх, кому небайдужа доля України, вступити в лави спілки для розбудови українського національного війська та держави”, – підсумував Сергій Кваша.

Кожного четверга члени спілки збираються о 18:00 за адресою вулиця Шевченка, 54, квартира №13. Із усіма питаннями, які стосуються діяльності обласної організації Спілки офіцерів України можна телефонувати за номерами: +38 099 26 56 562 та +38 097 43 44 099 (заступник голови обласної спілки Сергій Кваша).

Довідка:

Кіровоградська СОУ розпочала свою діяльність з проведення у грудні 1991 року установчих зборів військовослужбовців Кіровоградського гарнізону чисельністю 104 особи. Основними організаційними питанням займався майор запасу Микола Кривич.

Найбільш активними прихильниками та членами спілки стали військові Кіровоградського гарнізону та воїни окремої бригади спеціального призначення. У квітні 1992 року Кіровоградська організація Спілки нараховувала понад 300 офіцерів та прапорщиків.

Одними з найважливіших питань, якими займалася на той час Спілка офіцерів Кіровоградщини, було повернення на Батьківщину та адаптуванню на рідній землі етнічних українських вояків, які на той час проходили військову службу поза межами України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар