Кіровоградщина наполовину забезпечена ліками від туберкульозу – дослідження

Кіровоградщина наполовину забезпечена ліками від туберкульозу. До такого висновку дійшли спеціалісти Інституту аналітики та адвокації, які проаналізували скільки замовляли медичних препаратів та встановили фактичну забезпеченість пацієнтів у 2014-2016 роках.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби ГО «Інститут аналітики та адвокації».

Упродовж 2012–2016 років в Україні діяла державна цільова програма протидії захворюванню на туберкульоз. Фінансували заходи за кошти Державного бюджету та коштів Глобального фонду.

За результатами дослідження упродовж 3 років регіон мав бути забезпечений ліками, в середньому, на 60%. Але зрозуміти скільки хворих насправді отримували медичну допомогу активісти не змогли, оскільки профільна установа Кіровоградської області надала інформацію лише про їх чисельність.

image

Також в Інституті аналітики та адвокації дослідили епідеміологічну ситуацію регіону. За час дослідження кількість хворих у Кіровоградській області зменшилася на 157 осіб. У 2016 році на диспансерному обліку перебувало 768 осіб.

image

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, туберкульоз є однією з десяти найпоширеніших причини смерті в світі. А у 2014 році Україна вперше ввійшла до п’яти країн світу з найвищим рівнем захворюваності на стійкий до лікування туберкульоз.
Подробиці дослідження за посиланням.

Довідка: Дослідження здійснене ГО «Інститут аналітики та адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар