У Благовіщенському під час забігу активісти поприбирали близько 20 вулиць

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 4 квітня, у Благовіщенському відбулася спортивно-екологічна акція “Година довкілля у форматі #plogging“, де зібралося близько півсотні людей. Загалом під час забігу активістам вдалося поприбирати від сміття близько 20 вулиць.

Про це Першій електронній газеті розповів організатор акції Олександр Чучаєв

Учасники акції розділилися на 4 групи і побігли своїми маршрутами. За півтори години вони охопили близько 20 вулиць Благовіщенського.

“Як результат – більше 150 зібраних мішків зі сміттям, втомлені, але задоволені посмішки учасників та повний причеп пляшок, пачок від сигарет, фольги, пластикових виробів тощо. А чи задумуються ті, хто все це викидає на вулиці, скільки років необхідно, аби це сміття розчепилося і зникло? Наприклад, скло розчеплюється більше 1000 років. З такими темпами забруднення можна сміливо стверджувати, що через 10 років ми садитимемо квіти на пластику та склу! Це подібно до того, як різати гілку, на якій сидиш! Однак, впевнений, що учасники акції більше ніколи навіть не подумають викинути сміття на вулиці, якщо колись таке робили”, – говорить Олександр Чучаєв.

Світлина від Олександра Чучаєва.

Після такого напівбігу-напівприсідання-напівзгинання-розгинання та збирання сміття учасники акції поспілкувалися за чаєм та солодощами й розійшлися з висновком, що зберуться знову, але уже, щоб більше бігти, і менше збирати чужого сміття.

“Ми всі на практиці переконалися, що такий собі гібрид пробіжки та турботи про екологію, коли ти паралельно збираєш сміття, дійсно дієвий як для покращення фізичної форми та емоційного самопочуття, так і для чистоти нашого міста. Патріотизм починається з кожного з нас, з кожної нашої домівки. І коли ми засмічуємо нашу землю, то про яку любов до своєї держави може йти мова?” – каже Олесандр Чучаєв.

Організаторами акції є спортивний клуб “СКІФ” спільно з методистом Благовіщенського МІЦ Чучаєвою Г.М. та Благовіщенським НВК №2 за підтримки міської ради м. Благовіщенське.

Далі у планах організаторів – велоквест.

“Уже в районі з нас взяли приклад і запланували подібні акції. Буде класно, якщо до неї приєднаються більше активістів з нашої області!” – додає Олесандр Чучаєв.

Світлина від Олександра Чучаєва.

Світлина від Олександра Чучаєва.Світлина від Олександра Чучаєва.

Світлина від Олександра Чучаєва.

Світлина від Олександра Чучаєва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар