У Кропивницькому відбулися “оксфордські” дебати для студентів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями в “Громадському офісі” Кіровоградської ОДА відбулася відбіркова гра дебатного турніру з політичних реформ. За право вийти до фіналу турніру змагалися 8 команд студентів університетів. Учасники дебатували на тему відкритості влади. Дебати проходили за “оксфордською” методикою. 

Темою дебатів стали дискусії щодо таких актуальних питань, як «Квоти молоді у виборчі списки» та «Відкритість влади». Студенти ґрунтовно підійшли до підготовки та показали знання теми, вміння аргументувати власну думку.

Дебати проходили за “оксфордською” методикою. Тож студенти вищих навчальних закладів міста мали можливість ознайомитися з даною методикою у формі тренінгу та взяти безпосередню участь у дебатах.
Наступним етапом є відбір представників на до Національного дебатного турніру, що відбудеться у місті Києві.

“Враження від дебатів позитивні. З першого погляду помітно що студенти не просто гарно знали матеріал з теми, а дійсно переймалися цими питаннями. Хочеться й далі проводити такі дебати, наприклад по факультетах, з метою розвитку у всіх студентів ораторських здібностей, вміння аргументації та презентації. Гра дебати позитивно впливає на розвиток політичної свідомості та обізнаності, розвиток творчих здібностей та потенціалу. Дані навички є, і напевне, будуть ключовими у подальшій діяльності студентів і майбутніх педагогів”, – поділилася враженнями студентка ЦДПУ Світлана Козлова.

За матеріалами Всеукраїнської ініціативи “Активна Громада” Інститут "Республіка" у місті Кропивницький

Фото: Олександра Сухенко

DSC_0102

DSC_0016

DSC_0060

DSC_0085

DSC_0074

DSC_0114

Поширити:

Залишити коментар:

коментар