Уродженець Кіровоградщини очолив Волинську ОДА

© Волинські Новини

Президент України Петро Порошенко призначив новим головою Волинської обласної державної адміністрації уродженця Кіровоградщини Олександра Савченка.

Відповідний указ №74/2018 опублікували на сайтi офіційного інтернет-представництва Президента, повідомляє Перша електронна газета.

Під час свого виступу у Луцьку Петро Порошенко зазначив, що наразі на різних стадіях реалізації знаходиться низка амбітних проектів, зокрема створення курорту державного значення «Шацьк», завершення реконструкції дороги «Устилуг–Луцьк-Рівне», облаштування міжнародного пункту пропуску «Адамчуки-Збереже», впровадження у межах області сучасних технологій у галузі поводження з відходами та будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів тощо.

“Впевнений, що із цими завданнями новий голова Волинської ОДА Олександр Ілліч Савченко впорається. Бажаю на цій ниві плідних результатів”, – йдеться на сторінці Президента у Facebook.

Представлення нового голови Волинської ОДА

Волинська область демонструє стабільні результати економічного розвитку, зокрема в дорожній галузі. Зокрема, капітально відремонтовано автомобільну дорогу «Луцьк-Радехів-Львів», на що витрачено понад 400 мільйонів гривень понадпланових митних доходів. Це – у рамках ініційованого мною проекту. На різних стадіях реалізації знаходиться низка амбітних проектів: створення курорту державного значення «Шацьк», завершення реконструкції дороги «Устилуг–Луцьк-Рівне», облаштування міжнародного пункту пропуску «Адамчуки-Збереже», впровадження у межах області сучасних технологій у галузі поводження з відходами та будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів тощо. Впевнений, що із цими завданнями новий голова Волинської ОДА Олександр Ілліч Савченко впорається. Бажаю на цій ниві плідних результатів.

Опубліковано Петром Порошенком 23 березень 2018 р.

Довідка з сайту “Громадського телебачення“.

Олександр Савченко народився 5 серпня 1957 року у с. Нижні Верещаки Олександрівського району, Кіровоградської області.

Має вищу освіту, закінчив Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування, у 1994 році — Українську академію внутрішніх справ. У 1979-1981 роках служив у Збройних Силах.

В органах внутрішніх справ працює 1984 р., до 2001 р. проходив службу на різних посадах в управлінні Києва.

Із липня 2001 року працював начальником Головного управління, а згодом Департаменту адміністративної служби міліції, потім — Департаменту громадської безпеки МВС України.

Із лютого 2005 року у відставці. З 2005 року обіймав посаду  директора Департаменту ДСО при МВС України.

Із грудня 2007-го по березень 2010-го був заступником міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Із 2012 по 2014 рік працював помічником-консультантом народного депутата України Віктора Развадовського.

Із 2014 по 2016 — директор Департаменту економічної, промислової, інформаційної безпеки та управління ризиками Національної акціонерної компанії Нафтогаз.

Із січня 2017 року призначений на посаду першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації, працював до листопада.

Має науковий ступінь кандидата юридичних наук за спеціальністю  адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право.

Має орден «За заслуги» ІІІ ступеня, має почесне звання «Заслужений юрист України».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар