Аліментний бум: на Кіровоградщині почали масово гасити заборгованість перед дітьми

© ustinka.kz

На Кіровоградщині масово кинулись гасити заборгованість перед дітьми. Злісних неплатників, якi не злякались кримінальної відповідальності, до банкiв пoвела загроза позбутися водійського посвідчення або ж скасування омріяної відпустки за кордоном. За останні тижні боржники повернули майже три мільйони гривень. Нині державні виконавці взялися за майнo недобросовісних татусів.

Про це йдеться в сюжеті “ТСН“, повідомляє Перша електронна газета.

Ніна Мороз виростила чотирьох доньок. Жінка каже, у їхньому вихованні батько участі не брав. Час від часу заявлявся, бив колишню дружину і дітей та знову зникав на роки. Жінка кілька разiв подавала на аліменти.

«Його хотіли ув’язнити за аліменти. Але він почав на колінах повзати у дітей і в мене, що він піде на роботу і буде платить – тільки забери заяву», – розповідає жінка.

Читайте також: Кропивничанина змусили сплатити 13-річний борг за аліменти

Саме частина  будинку, де мешкає багатодітна родина – єдине, що батько не зміг продати чи заховати. Його власність передадуть дітям у рахунок сплати аліментів. Сам чоловік нині у розшуку.

«Таким чином родина стане повноправним власником уже цілого майна без участі чоловіка. Тому що зазвичай чоловіки шантажують тим, що вони мають якусь частину в будівлі», – каже начальник Кіровоградського  обласного управління юстиції Вадим Гуцул.

Начальник обласного управління юстиції Вадим Гуцул

У виконавчій службі кажуть, тепер дедалі частіше не вони розшукують неплатників аліментів, а навпаки – ті штурмують відділи служби, щоб погасити борг.

Стоси паперів – це справи боржників з аліментів лише одного з районів Кропивницького. Насправді вже їх не так і багато. Кілька тижнів тому паки були на третину більшими.

«Ось 35 тисяч гривень сплата, 25 тисяч гривень… Приходять, платять, бо для когось полювання важливе, хтось без водійського посвідчення нікуди», – кажуть у виконавчій службі.

Переважна більшість боржників – це чоловіки. Однак рекордсменкою за сплатою боргу з аліментів на Кіровоградщині цього місяця стала жінка: щоб виїхати на відпочинок за кордон, вона мусила повернути власним дітям 65 тисяч гривень.

Читайте також: Більше тисячі мешканок Кіровоградщини заборгували аліменти своїм дітям

Поширити:

Залишити коментар:

коментар