Виконком погодив появу скверу Борців за волю України у Кропивницькому

© google.maps

У Кропивницькому з’явиться сквер Борців за волю України. Розташований він між будівлями ПП ПВФ «Ацинус» та Апеляційним судом Кіровоградської області.

Рішення про найменуваня цього безіменного скверу по вул. Великій Перспективній сквером Борців за волю України погодили члени виконавчого, повідомляє Перша електронна газета.

Саме у цьому сквері, з-боку вул. Великої Перспективної знаходиться пам’ятник борцям за волю України та жертвам репресій.

Остаточне рішення про назву для цього скверу винесуть депутати міськради.

Нагадаємо, раніше до членів топонімічної комісії звернулася міська організація товариства політв’язнів та репресованих з пропозицією назвати цей безіменний сквер на честь ветерана Української повстанської армії, громадського діяча Семена Климович Сороки. Але у процесі обговорення комісія ухвалила компромісне рішення – назвати сквер на честь борців за волю України, а героїчну постать Семена Сороки увіковічнити іншим способом.

Боєць Української Повстанської Армії Семен Климович Сорока відійшов у вічність на дев’яностому році життя 21 листопада 2017 року, у День Гідності та Свободи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар