Дві школярки з Кіровоградщини перемогли на міжнародному конкурсі про Голодомор

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© mon.gov.ua

Учора, 5 березня, в Міністерстві освіти і науки України нагородили 23 переможців Міжнародного конкурсу наукових і творчих робіт ім. Володимира Маняка та Лідії Коваленко, присвяченого роковинам Голодомору. Загалом на конкурс надійшло близько 1350 робіт. Серед переможців двоє школярок із Кіровоградщини.

Інформує Перша електронна з посиланням на сайт МОН.

Загалом на конкурс надійшло близько 1350 робіт, з яких вибирали 23 переможця у різних номінаціях. Учасниками стали школярі, вчителі, методисти, наукові співробітники музеїв та аспіранти з усієї України. Оцінювали проекти учасників 20 членів фахового журі. У підсумку переможцями серед учнів та студентів стали дві школярки з Кіровоградщини. Віолетта Кумпан з гімназія ім. Т.Г. Шевченка, м. Олександрія та десятикласниця помічнянської школи №1 ім. Євгена Березняка Юлія Янчук.

Янчук Юлія і завідуючий методичним кабінетом Відділу освіти виконавчого комітету Помічнянської міської ради Колісніченко Сергій Володимирович

“Для того, щоб молодь розуміла цінність історії, ми разом з партнерами проводимо такі конкурси. Так ми хочемо донести до учасників, як важливо будувати історію без маніпуляцій і викривлень. Адже факти і докази становлять базу історичних досліджень. Важливо звернути увагу й на те, як працювали учасники. Для участі у конкурсі школярі створювали спільні проекти або об’єднувалися у команди з вчителями. Це та сама методика партнерства, до якої прагне Нова українська школа”, – зазначив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Янчук Юлія

Довідково: Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Інститут історії України НАН України, ГО «Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору», HREC (Holodomor Research and Education Consortium) при Канадському інституті українських студій Альбертського університету.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар