Як керівник гуртка у Новоукраїнці стала заступницею голови громади і “продуктом децентралізації” (ЛОНГРІД)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Ще кілька років тому Людмила Білокоз була керівником гуртка та заступником директора в Центрі дитячої та юнацької творчості “Зоріт” у Новоукраїнці – разом зі школярами готувала до друку черговий номер дитячої газети. Уже сьогодні вона – заступниця міського голови з питань регіонального розвитку та інвестицій. Хоча колеги її називають “заступниця з креативних питань”, а голова громади жартівливо представляє її на форумах як “Продукт децентралізації”.

Зміни в життя Людмили Білокоз прийшли без попередження. Окрім своїх посадових обов’язків у ЦДЮТі, вона була активною мешканкою громади, і саме це забезпечило їй крісло керівника. Коли створилася Новоукраїнська об’єднана територіальна громада, новообраний голова громади Олександр Корінний підбирав колектив за неозвученим принципом: “Не випустити з поля зору нікого перспективного”. Він вибирав людей із громадського сектору і пропонував взяти участь у конкурсі на вакантні посади. Пропозиція посади майбутній заступниці була зроблена публічно – під час молодіжного форуму у Новоукраїнській громаді. Але про це – згодом…

Пані Людмила це тендітна леді, яку втримати в полі зору – місія нездійсненна. Зараз вона шукає проект для майбутньої реалізації, через дві хвилини телефонує щодо ініціативи молоді, а через півгодини в іншій частині міста готуватиме документацію для ще чогось цікавого. Вона завжди посміхається і кудись біжить. Із святкових подій громади у Людмили майже немає фотографій. Її колега каже: “Швидкість затвору об’єктива не встигає за переміщеннями заступника з креативних питань”. Справді, складається враження, ніби ця жінка має невичерпну енергію, якою просто заряджає своє оточення. Вона не любить про себе розповідати, але вічно може говорити про проекти, молодь, розвиток громади і те, які можливості відкриває для громади об’єднання.

Родина, яка могла би спровокувати ядерний вибух, якби вони так вміло не спрямовували свою енергію у правильне русло. Публічна пропозиція посади заступниці – без обговорень і попереджень. Люди – як головний ресурс громади. Та вміння створити ініціативи, спрямовані на розвиток цілої громади. 

Про усе це та багато іншого читайте в нашому лонгріді.

Аби переглянути лонгрід - натисніть на зображення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар