У Гайворонському районі найбільше дітей захворіло на кір

© BonKid

Станом на 25 січня у Кіровоградській області (з початку 2018 р.) зареєстровано 15 вірусологічно підтверджених випадків кору, з них 8 випадків серед дітей та підлітків до 17 років. Найбільше випадків фіксують у Гайворонському районі.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на обласний лабцентр.

На кір захворіло:

  • 5 дітей та підлітків віком до 17 років з Гайворонського району
  • 3 мешканців з м. Кропивницького (2 дорослих та 1 підліток (студент)
  • 4 мешканців Маловисківського району (2 дорослих та 2 дітей)
  • 2 дорослих з Кіровоградського району, (с. Аджамка)
  • 1 дорослий з Новоукраїнського району.

Із 15 – ти захворілих, 9 – ро зовсім не мали профілактичних щеплень проти кору, а 6 – ро отримали тільки по одній дозі вакцини, що не відповідає Календарю профілактичних щеплень.

У кожному вогнищі кору проводиться повний комплекс протиепідемічних заходів. Зазначимо, що єдиною надійною профілактикою кору та запобіганню ускладнень є своєчасно проведені профілактичні щеплення.

Нагадаємо, станом на 20 січня були перебої із наявністю вакцини від кору у Кіровоградській, Рівненській, Житомирській, Одеській, Івано-Франківській областях та у м. Київ. Раніше в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомляла, що в Україні з початку 2018 року на кір захворіли 1 тис. 285 дорослих та дітей.

На 23 січня у Кропивницькому підтверджено ще 2 нових випадків кору (всього з початку року в обласному центрі – 3 випадки). Серед захворілих  – двоє дорослих  та курсант Одеської військової  академії, що прибув в м. Кропивницький на канікули. Станом на 22 січня на Кіровоградщині з початку року було зареєстровано 6 вірусологічно підтверджених випадків кору, з них 4 випадки серед дітей та підлітків віком до 17 років. Майже всі випадки кору завезені з регіонів, де реєструються підвищені рівні захворюваності на кір (Одеська, Івано-Франківська, Київська області).

Цього ж дня на Кіровоградщину привезли 2000 доз вакцини від кору. Їх розподілять по районах відповідно до запиту. Ще 3000 вакцин КПК бельгійського виробництва (кір, краснуха, епідемічний паротит) надійдуть на область протягом січня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар