6-річній дівчинці з Кропивницького потрібні донори ІІ(-) групи крові

Вікторія Булат не бачить світ із півторарічного віку. Її діагноз – онкохвороба. У дівчинки критично низькі показники тромбоцитів і вже на понеділок, 18 грудня, їй потрібні донори-чоловіки ІІ(-) групи крові.

Деталі за телефоном: Мама Аліна 066 359 84 90, Тато Богдан 066 807 30 61 

Де здавати кров: Обласна станція переливання крові (м. Кропивницький, вулиця Преображенська, 80)

Мати при собі: Паспорт

Під час реєстрації треба обов'язково вказати, що здаєте кров для Вікторії Булат.

Підготовка до донації:

Пам'ятайте, що під час донації, лікарі в першу чергу турбуються про здоров'я донора, тож тих, хто має абсолютні або навіть тимчасові протипоказання до здачі крові не допустять. Усі матеріали, які використовуються на станції - одноразові. Крім того, лікарі обов'язково поцікавляться про те, що ви їли і чи готові до донорства. Тож Вашому здоров'ю нічого не загрожує. Не будьмо байдужими, адже півгодини часу і крапля крові може врятувати життя маленької Вікторії Булат, яка так мріє побачити світ на власні очі.

“У 6-річної Вікторії – гліома хіазми і обох зорових нервів з повною втратою зору. І хоча їй лише шість рочків, насправді у дівчинки дорослі мрії… – розповідає історію Віки волонтерка Міжнародного благодійного фонду “Янгол життя”. – Вчора у відділенні я вперше побачила Вікторію. Вона доволі розвинена дівчинка. Її найголовніша мрія – політати на літаку, вертольоті і повітряній кулі. Вікторія навіть поділилася своїми думками, як не боятися польотів тим, хто боїться літати, вона ж не боїться… Все просто – потрібно заплющити очі і страшно не буде!

Це здоровим зрячим людям потрібно просто заплющити очі, щоб не боятися, а Вікуся не бачить нічого з півтора річного віку. Але тим не менше вона добре орієнтується в просторі і спочатку мені здалося, що у Віки проблем із зором немає. Якби так і було насправді… Але…

Поширити:

Залишити коментар:

коментар