За несвоєчасне подання е-декларацій судили двох депутатів сільради Кіровоградського району

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

За участі Кіровоградської місцевої прокуратури суд визнав винним двох депутатів Аджамської сільської ради у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

“Встановлено, що депутати без поважних причин несвоєчасно подали електронну декларацію про доходи за 2016 рік. Так, е-декларації чиновників розміщено на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції після 30 квітня 2017 року”, – йдеться у повідомленні.

За порушення ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суд призначив корупціонерам штраф у розмірі 850 грн. Окрім них депутати мають сплатити до бюджету судовий збір.


Довідково:

Національне агентство з питань запобігання корупції звертає увагу суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, що подання електронної декларації є обов’язковим.

За порушення законодавства передбачено адміністративну і кримінальну відповідальність, зокрема:

  • несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч.1 статті 172-6 КУАП), карається накладенням штрафу від 50 до  100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента або про суттєвої зміни у майновому стані карається накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян (ч.2 статті 172-6 КУАП);
  • подання завідомо недостовірних відомостей  про майно на суму 100-250 мінімальних заробітних плат (або 138 – 344 тис.) встановлено штраф, який становитиме від 17 тис. до 42,5 тис. грн. (ч.2 172-6 КУАП);
  • за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації (більше ніж 344,5 тис. грн.) карається штрафом 42,5–51 тис. грн., громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (366-1 КК);
  • набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а так само передача нею таких активів будь-якій іншій особі – караються позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна (368-2 ККУ).
Поширити:

Залишити коментар:

коментар