На Кіровоградщині 66% призовників не з’явилися у військкомат

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Планове завдання щодо призову на строкову військову службу на Кіровоградщині наразі вже виконано на 97%. І це незважаючи на те, що 66% від загальної кількості осіб, що викликалися до військових комісаріатів, не приходять у військкомати і ухиляються від служби.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі обласного військкомату.

За інформацією, під час брифінгу начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) – заступник військового комісара Кіровоградського обласного військового комісаріату підполковник Олександр Робул зазначив, що основним із проблемних питань залишається високий показник неявки призовників.

“Попри проведені підготовчі заходи  показник осіб, які ухиляються від призову на строкову військову службу становить близько 66% від загальної кількості осіб, що викликалися до військових комісаріатів. Та, незважаючи на зазначене, Планове завдання, визначене для Кіровоградської області щодо призову на строкову військову службу, вже виконано на 97%”, – повідомляє прес-служба.

Окрім того, у військкоматі додають, що Кіровоградщина є одним із лідерів з відбору кандидатів на військову службу за контрактом – область виконує визначені завдання на 100 і більше відсотків.

Нагадаємо, на початку жовтня військкомат анонсував, що з Кіровоградської області планується призвати 480 осіб, з них 290 у Збройні Сили, 170 у Національну Гвардію і 40 у Державну спеціальну службу транспорту.

Кіровоградський обласний військкомат звертається з проханням повідомляти про вимагання хабара посадовими особами військкоматів на “телефон довіри” – 0522 24 94 28.

Нагадаємо також, у серпні цього року слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області завершено розслідування у кримінальному провадженні відносно службовця Кіровоградського обласного військового комісаріату, який за 750 доларів США обіцяв «відкупити» товариша від призову на строкову військову службу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до На Кіровоградщині 66% призовників не з’явилися у військкомат

  1. щоб молодь в черзі стояла на службу в армію треба як в Ізраїлі,Литві і інш країнах.в чиновники , в міліцію,в юрунівери тільки після служби.так колись і було .підвищити мін зарплату рядовому срочнику в 2р .відпускати додому, як в швецдській армії кожний місяць на вихідні(навіть до війни це не робилось).стипендію в універах платити тільки тим хто служив.пільговий прийом в вузи. Хто на бюджеті і так має пільгу – не платить за навчання.всерівно половина стипендій йде за екзамени-знаєш, а не платиш 500-600 за екзамен, то трійку ставлять в деяких с\г.а не знаєш а платиш то четвірка.підвищення стипендій тільки зб прірву між платниками і бюджетниками.

Коментарі заборонені.