Олександрійці зможуть оформити закордонний паспорт у ЦНАПі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото: УДМС України в Кіровоградській області

У Центрі надання адміністративних послуг в Олександрії Кіровоградської області відкрили сервіс з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі картки та закордонного паспорта. Наразі це перший ЦНАП в області, де є такі повноваження. Прийом громадян на оформлення документів у ЦНАПі буде здійснюватись виключно за електронною чергою. А для оплати послуг у Центрі встановлено термінал.

Про це Першій електронній повідомили в Управлінні Державної міграційної служби України в Кіровоградській області.

“Олександрійський ЦНАП наразі єдиний на Кіровоградщині центр, у якому запроваджено надання послуг з оформлення закордонного паспорта та ID-карти. Обладнання для автоматизованого робочого місця придбали за кошти з міського бюджету. Прийом громадян на оформлення документів у ЦНАПі буде здійснюватись виключно за електронною чергою. Для оплати послуг у Центрі встановлено термінал”, – йдеться у повідомленні управління.

Окрім того, послуги надаватимуться паралельно в Олександрійському міському відділі міграційної служби та через ЦНАП:

“Це сприятиме поліпшенню якості надання послуг олександрійцям та зростанню спроможності обслуговування більшої кількості громадян, адже із запровадженням безвізового режиму з країнами Європейського Союзу та змінами у законодавстві щодо оформлення паспорта громадянина України вперше з 14 років значно збільшився попит серед громадян на отримання відповідних послуг у міграційній службі”, – додають в міграційній службі.


Нагадаємо, нещодавно у підрозділах Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області запровадили онлайн-черга. Тепер записатися у чергу для отримання закордонного паспорту можна, не виходячи з дому.

Від дверей міграційної служби – до Парижа. У чергах за біометричними закордонними паспортами мешканці Кіровоградщини думають не тільки про те, яка подорож буде першою. А і те, як вижити, коли обидві черги до входу в міграційну службу перекрили навіть білі “Жигулі”, на капоті яких “реєструється” черга. Проте окрилені мешканці Кіровоградщини з напакованими валізами продовжують “окуповувати” міграційну службу з 4-5 годин ранку до її відкриття в надії якнайшвидше чкурнути не в Кирилівку чи Бердянськ, а в Барселону або Монако.

Перша електронна пройшла весь шлях отримання біометричного закордонного паспорту “з нуля” і ми хочемо розповісти про процедуру з першого до останнього кроку. Як витримати довжелезні черги, уберегтися від “кіпішу” та “рішал” і нарешті потрапити у кабінет міграційної, дивіться у нашому відео, а поки – Кропивницький. Вівторок. П’ята ранку…

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар