Відеоспостереження у центрі Кропивницького коштуватиме міському бюджету 1,5 млн грн

© lviv.sq.com.ua

Сьогодні, 21 листопада, депутати міської ради затвердили програму профілактики та протидії злочинності “Безпечне місто” на 2017-2020 роки. Першим етапом впровадження цієї програми буде встановлення 75 камер відеоспостереження у центрі міста та створення моніторингового центру. На це депутати сьогодні виділили 1,5 млн грн з міського бюджету.

Як пояснив під час сесійного засідання міський голова Кропивницького Андрій Райкович, програма “Безпечне місто” цим рішенням затверджена остаточно, але впроваджувати її будуть за модульною системою, тобто поетапно.

“Перший модуль програми – пілотний, який ми пропонуємо запровадити у 2017 році – охопити центральну частину міста системою відеоспостереження. На це пропонуємо виділити 1,5 млн. грн. Ця система адаптована, вона працює у Києві та Житомирі і запропонована до впровадження на всій території України”, – розповів Андрій Райкович.

Міський голова також додав, що у подальшому програму будуть наповнювати фінансово, щоб забезпечити виконання усіх заходів.

Унаслідок прийнятого рішення депутати міськради дали згоду на виділення у 2017 році 1,5 млн грн на встановлення 75 камер вуличного відеоспостереження, створення моніторингового центру та мережі передачі даних.

Згідно з проектом рішення, реалізація цієї Програми дозволить покращити охорону громадського порядку у Кропивницькому, здійснювати профілактику правопорушень та попереджувати скоєння злочинів.

Використання сучасних технічних засобів, зокрема впровадження єдиного комплексу відеоспостереження на території міста, значно підвищить оперативне реагування на скоєні злочини, збільшить кількість розкритих злочинів, призведе до зменшення таких видів злочинів як пограбування, розбійні напади, незаконне заволодіння транспортними засобами,
хуліганство, порушення правил дорожнього руху.

⇓ Проект рішення Про затвердження Міської програми профілактики та протидії злочинності “Безпечне місто” на 2017-2020 роки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар