У Кропивницькому відремонтують історичні будівлі Льотної академії

© tda-invest.org.ua

Історичні будівлі Льотної академії, які одними з перших бачать і туристи, які приїздять до Кропивницького, і численні транзитні пасажири автобусів, що рухаються за міжрегіональними маршрутами, давно потребують оновлення та реконструкції.
Цього року Льотна академія Національного авіаційного університету отримала фінансування з державного бюджету для розвитку навчальної бази академії та проведення капітального ремонту однієї із адміністративних будівель КЛАНАУ.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт “Агентства Розвитку Територій“.

Координує цю роботу заступник начальника академії Чумак Олександр Олексійович та особисто начальник академії Неділько Сергій Миколайович. Кошти на реконструкцію – це лише перші транші, і керівництво академії продовжуватиме лобіювати виділення коштів із державного бюджету на покращення навчально-виробничої бази закладу.

Враховуючи, що Академія у 2017 році уклала угоду про співробітництво з питань розвитку з Агентством розвитку територій та з метою максимально ефективного і якісного виконання завдань, керівництво Льотної академії уклало першу угоду про адміністрування проекту із «Агентством Розвитку Територій».

“На сьогодні під нашим наглядом виготовляється проектно-кошторисна документація на проведення капітальних ремонтів та реконструкції декількох будівель Льотної Академії”, – розповідає голова «Агентства Розвитку Територій» Олександр Мільто.

За його словами, вже через тиждень-два по одній з будівель почнуться будівельно-монтажні роботи, які необхідно буде завершити до кінця поточного року.

І це – тільки початок змін на краще у зовнішньому вигляді та умовах навчання такого важливого для міста, області та країни навчального закладу. Наразі перебуває у процесі розробки проектно-кошторисна документація на реконструкцію головного корпусу академії, фасад якого виходить на вулиці Короленка та Миколи Левитського. Планується, що згаданий проект буде зроблено до кінця поточного року.

“Льотна академія отримає не тільки гарний фасад. Будуть застосовані сучасні енергозберігаючі технології, новітні підходи до дизайну та реконструкції будівлі, – обіцяє Олександр Мільто. Звісно, і тендер на пошук підрядника, і самі будівельні роботи будуть виконуватися вже наступного року, але головне, що зрештою у Кропивницькому з’явиться ще один архітектурний об’єкт, біля якого і молодь зможе зробити симпатичні селфі, і в якому курсанти та викладачі проходитимуть навчальний процес ефективно і з задоволенням”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар