Видатний паралімпієць отримав відзнаку “Честь і слава Кіровоградщини”

Сьогодні, 10 вересня, у Кропивницькому за досягнення значних успіхів у спортивній діяльності нагороджено почесною відзнакою Кіровоградської області “Честь і слава Кіровоградщини” Євгена Зінов’єва.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

Євген Зінов’єв член паралімпійської збірної України з футболу, яка у Ріо-де-Женайро виграла золоті медалі, обігравши у 2016 році Іран з рахунком 2:1. За цей успіх йому призначили президентську стипендію у розмірі 15 тис. грн, а також нагороду від обласної федерації футболу.

18 квітня 2017 паралімпієць став лауреатом премії “Спортивна гордість Кіровоградщини-2016”.

Вже у вересні цього року, у фіналі Чемпіонату світу з футболу в Аргентині, у складі збірної України Євген Зінов’єв здобув перемогу над тим же Іраном – 1:0.

Довідка: Євген Вікторович Зінов’єв народився 15 грудня 1987. Український футболіст, чемпіон і срібний призер літніх Паралімпійських ігор. Кандидат у майстри спорту України.

Займається у секції футболу Кіровоградського обласного центру«Інваспорт».

Має нагороди:

Орден «За заслуги» II ст. (4 жовтня 2016) — За досягнення високих спортивних результатів на XV літніх Паралімпійських іграх 2016 року в місті Ріо-де-Жанейро (Федеративна Республіка Бразилія), виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України.

Орден «За заслуги» III ст. (17 вересня 2012) — за досягнення високих спортивних результатів на XIV літніх Паралімпійських іграх у Лондоні, виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар