У Кропивницькому нагородили лауреатів премії “Спортивна гордість Кіровоградщини-2016”

Сьогодні, 18 квітня, у обласному драматичному театрі ім. М. Кропивницького відбулася урочиста церемонія нагородження кращих спортсменів та тренерів області „Спортивна гордість Кіровоградщини-2016”.

Нагороди з рук перших осіб області та міста отримали найуспішніші спорсмени, які протягом 2016 року гідно представляли нашу область на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, та їх тренери.

Розпочали церемонію нагородження із відзнаки керівництва спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву № 2, яку за підсумками 2016 року визнали кращою в Україні. Відзнаку директору СДЮШОР-2 Віталію Винокурову вручив заступник голови ОДА Сергій Коваленко.

Лауреатами премії також стали учасники Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро, бігунка Тетяна Мельник та її перший тренер Вадим Приймак, стрибун у висоту Дмитро Яковенко та його тренер Геннадій Здітовецький і дзюдоїст Ньябалі Кеджау та його тренер Сергій Нечмоня. Відзначили і учасників та призерів змагань інших міжнародних та всеукраїнських змагань у багатьох видах спорту, у тому числі неолімпійських.

Свої нагороди сьогодні отримали і представники інваспорту: срібна призерка Паралімпійських ігор плавчиня Ольга Свідерська, бронзовий призер Паралімпійських ігор плавець Андрій Деревінський та їх наставниця Олена Кузніцова, срібна призерка Паралімпійських ігор з легкої атлетики Анастасія Мисник, чемпіон світу з кульової стрільби Сергій Фомін та чемпіон літніх Паралімпійських ігор з футболу Євген Зінов’єв.

Кращою командою з ігрових видів спорту стала збірна області з бейсболу, яка є 21-кратним переможцем чемпіонату України та 19-разовим володарем Кубку України.

Грамоти нагороди та відзнаки отримали сьогодні багато спортсменів, тренерів та керівників спортивних шкіл області.

Загалом на Кіровоградщині працює 32 спортивні школи, у яких займаються 12 400 спортсменів. До списків збірних України різного віку минулого року було включено 250 спортсменів, які представляли Кіровоградську область на всеукраїнській та міжнародній арені. На рахунку наших атлетів 442 медалі різного гатунку на всеукраїнських змаганнях і 7 золотих, 9 срібних та 9 бронзових нагород на міжнародних.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар