У Кропивницькому стартує проект для внутрішньо переміщених осіб

Відзавтра, 26 жовтня, на базі ОУНБ ім. Дмитра Чижевського стартує інтеграційний проект “Кропивницький – крок назустріч”, який має на меті допомогти в адаптації внутрішньо переміщеним особам із Криму та Донбасу. У рамках проекту за 10 місяців заплановано провести близько 100 заходів: фестивалів, конкурсів, майстер-класів, флешмобів. Організатори поширюватимуть знання про здоровий спосіб життя, екологію та допомагатимуть людям реалізовувати себе у повсякденному житті.

Інформує Перша електронна.

“Кожна людина може звернутися до нас і знайти те, що чому можна себе реалізувати, – каже керівник проекту Оксана Ткаченко. – У ході спілкування намагатимемося долати бар’єри між людьми, налагоджувати довіру один до одного, аби люди не замикалися у собі та знали, що про свою проблему можна розповісти іншим і спільно її вирішити”.

Проект включає в себе проведення тренінгів із психологічного розвантаження, здоровий спосіб життя, екології, просвітницьких заходів із питань краєзнавства і туризму.

Також діятиме інклюзивний табір, де діти зможуть навчатися, гратися, відвідувати майстер-класи з якісно новим обладнанням.

Читайте також: Тендер оголошено: який автобус для людей з інвалідністю планують купити у Кропивницькому

Під час Школи особистісного розвитку розглядамуться питання, які турбують молодь, підприємців, тренери розповідатимуть, як “не вигоріти” і розвиватися на своїй роботі.

Проект реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу та адмініструванні Міжнародної організації з міграції і вже вдалося закупити на 300 тис. грн домашній кінотеатр для показу фільмів, обладнання для тренінгів і занять.

Проект орієнтований на внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО та їхніх родин, людей із інвалідністю. Також організатори запрошують всіх бажаючих, які мають власні ідеї для покращення життя оточуючих.

Усі анонси і деталі заходів можна знайти на сторінці проекту “Кропивницький – крок назустріч” у Facebook.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар