Справу про вбивство нашого сина навмисне затягують, – батьки загиблого АТОвця з Кіровоградщини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Рік тому під час проходження служби у зоні АТО загинув військовий Олександр Сімонов із с. Смоліне Маловисківського району. Батьки загиблого стверджують, що хлопця розстріляли з автомату нетверезі товариші. Батьки і адвокати заявлять, що прокуратура і суд навмисно затягують справу, аби родина не отримала відповідні пільги та матеріальну компенсацію.

Інформує кореспондент Першої електронної.

Під час прес-конференції помічник адвоката Олени Кочканян розповіла, що майже рік тому у військовій частині, яка розташована у Луганській області, стався трагічний інцидент. Начебто Олександр Сімонов з товаришем пішли на пост, аби дізнатися чому звідти ніхто не виходить на зв’язок. Коли він прийшов на пост, то побачив, що двоє інших товаришів по службі знаходяться у нетверезому стані. За словами адвоката, на зауваження про їхній стан військовий отримав автоматну чергу А. Гордійчука, який зараз знаходиться у СІЗО.

 

У судово-медичній експертизі вказано, що у крові загиблого хлопця виявлено 2,9 проміле. Батьки категорично заперечують це, адже кажуть, що хлопець і вдома ніколи не вживав алкоголь, не те, що на службі. Крім того, адвокат звернула увагу на те, що в експертизі невірно вказано по-батькові хлопця і зріст майже на 30 см менший.

Адвокати наполягатимуть на ексгумацію тіла і говорять, що досі не проведена експертиза, з якої саме зброї стріляли. Наразі направлені листи Міністру оборони Степану Полтораку та Президенту України Петру Порошенку, щоб домогтися об’єктивного розслідування справи.

Також за словами батьків, на запити Маловисківського воєнкомату військова частина не відповідає і досі не надала всі необхідні документи, які стосуються хлопця.

Із урахуванням усього сказаного, батьки і адвокати заявлять, що прокуратура і суд навмисно затягують справу, аби родина не отримала відповідні пільги та матеріальну компенсацію.

 Володимир Дедей, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар