“До останньої краплини крові”: у Кропивницькому проведуть тиждень донорства

Ілюстрація pozvonochnik.info

Жителів Кропивницького запрошують провести Хелловін дійсно криваво і водночас корисно – взяти участь у донорській акції «До останньої краплини крові», яка триватиме з 30 жовтня по 3 листопада.

Про це Першій електронній у регіональному осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Фундація регіональних ініціатив».

“Ця акція – шоста хвиля донорської акції «Допомогти може кожен», яку ми проводимо вже другий рік поспіль. Продовжуємо проводити, адже потреба у донорській крові нікуди не зникає. А останнім часом почастішали заклики із проханням стати донором, але відгукуються на ці заклики про допомогу, а особливо, коли потрібна рідкісна група крові, – одиниці”, – розповіла координаторка акції Маргарита Самойлова.

Взяти участь в акції вже зголосилися представники Центральноукраїнського педагогічного університету імені Винниченка, Льотної академії, Донецького медичного університету, Асоціації молодих донорів України, Загону швидкого реагування Кіровоградської організації Червоного хреста України, Волонтерського руху першої допомоги, бійці третього окремого полку спецпризначення, Нацполіції області.

Акцію проводитимуть на двох локаціях – в обласній лікарні (просп. Університетський, 2/5) з 10:00 до 12:00 та на Станції переливання крові (вул. Преображенська, 80).

Аби долучитися до акції, треба заповнити анкету http://goo.gl/z2ZCaq

Детальна інформація за телефоном координатора: (095) 113-44-68 (Маргарита).

Де здавати кров: Обласна лікарня, станція переливання крові

Мати при собі: Паспорт

Підготовка до донації:

Пам'ятайте, що під час донації, лікарі в першу чергу турбуються про здоров'я донора, тож тих, хто має абсолютні або навіть тимчасові протипоказання до здачі крові не допустять. Усі матеріали, які використовуються на станції - одноразові. Крім того, лікарі обов'язково поцікавляться про те, що ви їли і чи готові до донорства. Тож Вашому здоров'ю нічого не загрожує. Не будьмо байдужими, адже півгодини часу і крапля крові може врятувати життя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар