Кропивницькі викладачі поїхали на навчання в Туніс

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями в університеті міста Маноуба (Туніс) відбулися перші засідання Літньої школи з Гендерних студій в рамках програми за проектом  ERASMUS+, участь у яких взяла делегація з ЦДПУ ім. В. Винниченка.

Інформує Перша електронна із посиланням на сайт фізико-математичного факультету ЦДПУ.

У програмі школи  передбачені доповіді, семінари, зустрічі учасників, обговорення навчальних курсів та посібників, які мають бути видані в рамках проекту. Робота школи триватиме цілий тиждень. Напружений графік школи пом’якшує сонячна літня погода (туніська осінь дуже схожа на наше літо), гостинність приймаючої сторони та дружня атмосфера, яка створилася в результаті  попередніх зустрічей між учасниками проекту.

“У школі беруть участь викладачі фізико-математичного факультету – професор Ольга Авраменко, доценти Людмила Яременко та Ірина Лупан, – а також проректор з наукової роботи професор Сергій Михида. Крім того у Маноубі зібралися представники усіх університетів-партнерів програми «Gender Studies Curriculum: A Step for Democracy and Peace in EU-Neighboring Countries with Different Traditions»: Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Центральноєвропейського університету (м. Будапешт, Угорщина), університету Вітовта Великого (м. Каунас, Литва), університету Аристотеля (м. Тесалоники, Греція), університету Султана Мюлей Слімейн (м. Бені-Меллаль, Мароко), університету міста Фес (Мароко), університету міста Сус (Туніс)”, – йдеться у повідомленні.

Містечко Маноуба – супутник столиці Тунісу міста Туніс. В університеті Маноуби на 14 факультетах (біотехнологій, ветеринарної медицини, інформатики, комерції, історії, технології та дизайну, спорту та фізичної підготовки та інших) навчається понад 20 тис. студентів. Мовою навчання є переважно французька, однак викладачі та студенти володіють арабською та добре розуміються англійською.

Нагадаємо, викладачі фізико-математичного факультету ЦДПУ у складі професора Авраменко Ольги, старших викладачів Нарадового Володимира та Макарчука Олега, викладача Гаєвського Миколи відвідала Університет Вітовта Великого (Каунас, Литва) для проходження стажування в рамках міжнародного проекту “Erasmus+”.

А з 17 по 24 травня ЦДПУ ім. Володимира Винниченка вперше за програмою короткочасного академічного обміну приймав професора Юзефа Шиманські та студентів Поморської академії (Слупськ, Польща).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар