У Созонівці встановили меморіальну дошку на честь бійця, який загинув під час мінометного обстрілу на Донбасі

Старший сержант Євген Яловець

На Кіровоградщині відкрили меморіальну дошку військовослужбовцю 59-ї мотопіхотної бригади Євгену Яловцю. Пам’ятку встановили на фасаді школи села Созонівка, в якій навчався загиблий.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на “5 канал“.

Старший сержант Євген Яловець загинув у червні цього року поблизу Павлополя на Донеччині під час бойового завдання. Автомобіль, в якому перебував чоловік, потрапив під ворожий мінометний обстріл. Бійцеві було лише 28 років.

“Виникла така ідея – увіковічити його пам’ять у нашому селі. Щоб він служив прикладом для молодого підростаючого покоління. Щоб діти знали своїх героїв”, – зазначив голова Созонівської сільської ради Дмитро Пузаков.

“Женя виконував свої обов’язки як потрібно. Як фахівець свою задачу він виконував у повному обсязі. Хто б його не прохав щось зробити, допомогти – він завжди приходив на допомогу. Хлопець був на 10%”, – згадує військовий комісар Кропивницького районного військкомату Андрій Гриценко.

Довідка:

Євген Яловець народився 1989 року у селі Созонівка Кіровоградського району. Закінчив Созонівську загальноосвітню школу, Кіровоградський професійний ліцей №2, пройшов військову строкову службу, а потім влаштувався верстатником у ПАТ «Гідросила».

У березні цього року був відправлений у зону АТО для проходження служби в 59 мотопіхотній бригаді на посаді старшого сержанта-кодувальника.

Євген Яловець загинув 11 червня, близько 16:25 у районі Павлополя Волноваського району Донецької області в результаті мінометного обстрілу.

Нагадаємо, 14 червня, на Алеї слави Рівнянського кладовища попрощалися зі старшим сержантом Євгеном Яловцем, який загинув 11 червня під час обстрілів на Донеччині. Провести в останню путь мужнього захисника України прийшли його рідні, друзі, військовослужбовці, небайдужі односельчани та мешканці Кропивницького. Загалом зібралося майже три сотні людей. Панахиду над загиблим провів єпископ Голованівський і Кропивницький Марк.

Окрім того, 6 серпня, у Кропивницькому встановили меморіальну дошку на честь старшого солдата ЗСУ Федора Романова, який загинув під час обстрілу поблизу Іловайська, коли повернувся рятувати 18-річного побратима.

Також 19 серпня, у Кропивницькому відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь молодшого сержанта Державної прикордонної служби України Ростислава Черноморченка, який загинув у боротьбі за незалежність нашої держави.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар