Свідок смертельної ДТП у день весілля: про удар та останні слова дружини

Сьогодні, 11 жовтня, у Кіровському райсуді Кропивницького відбулося чергове засідання у справі Вадима Данилова – ймовірного винуватця ДТП дворічної давнини, унаслідок якої загинула наречена та гостя весілля, а 11-річний хлопчик отримав важкі травми. Під час сьогоднішнього засідання суд допитав свідків зі сторони потерпілих – Романа Гетьманця та двох його синів. Саме пан Роман у ніч тої страшної аварії кермував автівкою Renault Duster, в яку врізався автомобіль Тoyota Сamry.

Роман Гетьманець розповів, що він є близьким другом сім’ї Шереметів і 20 червня 2015 року зі своєю сім’єю приїхав на весілля Віталія Шеремета та нареченої Яни. За словами чоловіка, у день весілля він перевозив гостей весілля та молодят на автомобілі Renault Duster.

“Останнім завданням у цей день було відвезти наречену додому, щоб вона зняла там фату, перевдяглася, після чого ми мали поїхати у готель”, – розповів чоловік.

Із кафе “Апельсин”, де святкували весілля, Роман Гетьманець повіз наречених до будинку Яни на Олексіївці.

У салоні авто Renault Duster з кафе виїхали: водій, праворуч сидів наречений Віталій Шеремет, позаду нього – наречена Яна, посередині заднього сидіння – син Романа Гетьманця Тарас, біля нього – мама Яни та дружина Романа Гетьманця Мар’яна.

Зі слів постраждалого, вони приїхали до будинку нареченої на Олексіївці, деякий час були там і виїхали звідти близько півночі, залишивши маму нареченої вдома.

“Перед тим, як їхати, я перепитав, чи всі були пристебнуті”, – запевнив Роман Гетьманець.

Він наголосив, що коли авто під’їхало до перехрестя з вул. Яновського, він чітко бачив два зелених сигнали на двох світлофорах.

“На перехресті на вул. Яновського стояла одна машина, яка пропускала нас, тому я спокійно рушив далі. Їхав зі швидкістю 35-40 км/год. Коли проїхали десь 70% перехрестя, стався удар. Нашу машину віднесло до бордюра. Коли машина зупинилася, ми з Віталієм вискочили з неї. Я відразу підбіг до Яни, вона лежала на узбіччі. Відразу зрозумів, що вже пізно. Я побіг до сина Тараса, взяв його на руки, у нього з голови капала кров. Де моя дружина Мар’яна, я відразу не бачив – я тримав на руках сина і кликав її”, – пригадує ту ніч Роман Гетьманець.

Постраждалий запевнив суд, що він досвідчений водій, і рухався перехрестям за всіма правилами.

“Водійське посвідчення я отримав у 17 років. Протягом останніх років я щодня за кермом, я незручно себе почуваю, коли не кермую автівкою”, – наголосив він.

автомобіль “Renault Duster” де знаходились водій, молодята, гостя весілля та 11-річний хлопчик

Чоловік розповів, що чув, як перехожі викликали швидку допомогу, але він про всяк випадок зателефонував їм ще раз. За його словами, медики приїхали швидко, а за ними прибули ДАІвці.

Роман Гетьманець говорить, що побачив юрбу людей біля узбіччя, і коли підійшов туди, побачив, що люди надають допомогу його дружині Мар’яні. Вона ще перебувала у свідомості.

“Її останні слова: “Рома, що це було?”, – розповів чоловік.

Жінка померла через три дні у реанімації.

У своїх свідченнях Роман Гетьманець повідомив, що після того, як медики забрали з місця аварії його дружину, сина та наречену, він попрямував до автівки, яка врізалася у їхню машину.

“Тoyota Сamry стояла розвернута метрів за 20-25 від нас. У ній нікого вже не було. Я бачив, що спрацювала подушка безпеки і було розбите скло на місці водія. Очевидно, від удару головою”, – повідомив чоловік.

Перехожі свідки сказали Роману Гетьманцю, що водій Тoyota Сamry після аварії вийшов з машини, нібито кудись хотів прилаштувати свою пасажирку, але посадив її назад в машину.

Також свідки повідомили йому, що водій після цього забрав з машини свою барсетку і, хилитаючись, пішов у напрямку Критого ринку.

“Тoyota Сamry” на якій їхав Вадим Данилов та його пасажирка

Роман Гетьманець наголосив, що повідомляв про це правоохоронцям, але вони “без особливого ентузіазму” сприймали цю інформацію. Поїхавши у тому напрямку, вони нікого не знайшли.

Після аварії чоловік поїхав у дитячу лікарню, де в стані коми знаходився його 11-річний син, а один з його старших синів відправився до матері.

Водій Renault Duster під час засідання також повідомив, що на лікування сина обвинувачений Вадим Данилов не давав жодних коштів. Після його втечі з місця ДТП, до Романа Гетьманця звертався з пропозицією допомоги брат Данилова.

“У лікарню прийшло двоє чоловіків, один назвався братом Данилова і запропонував допомогу. Ми з адвокатом вирішили, що даємо згоду. Але більше ніхто з нами не зв’язувався”, – розповів постраждалий.

Натомість адвокат Данилова Олександр Павліченко повідомив, що за словами брата обвинуваченого, той давав кошти якомусь лікарю. А Роман Гетьманець знову наголосив, що йому ніхто коштів на лікування сина не давав. Усі ліки та операції оплачував він, про що свідчать чеки, які він надав адвокату постраждалої сторони.

Під час сьогоднішнього засідання також були допитані двоє старших синів Романа Гетьманця – Богдан та Максим. Вони проходять у справі як постраждалі, але під час ДТП вони не перебували у салоні машини. У Renault Duster знаходився наймолодший син Тарас.

На наступному засіданні, 18 жовтня, суд за головування судді Руслана Бурка продовжить допит свідків у справі.


92195c2e7e34fbdaf6f0f1183a5f14edНагадаємо, 21 червня 2015 року, після свого весілля, молодята їхали до готелю. У автомобілі “Renault Duster” знаходились водій, молодята, гостя весілля та 11-річний хлопчик. Як повідомляла обласна прокуратура, 36-річний водій автомобіля «Тoyota Сamry» Вадим Данилов, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись на перехресті вулиць Яновського та Ушакова в м. Кропивницький на заборонений сигнал світлофора допустив зіткнення з автомобілем «Renault Duster».

“Тoyota Сamry” на якій їхав Вадим Данилов та його пасажирка

У результаті ДТП двоє пасажирів автомобіля «Renault Duster», а саме 25-річна наречена та 49-річна гостя весілля від отриманих тілесних ушкоджень померли, а 11- річний хлопчик отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Вадим Данилов/фото із соцмереж
Вадим Данилов/фото із соцмереж

За версією обвинувачення, винуватець ДТП Вадим Данилов жодних заходів для надання допомоги потерпілим не вжив, а після скоєння ДТП зник з місця пригоди разом із пасажиркою. Рік вказана особа перебувала у розшуку. Як запевнив підозрюваний, він не тікав з місця аварії і не переховувався від слідства, а одразу після ДТП вирушив до Білорусі, аби заробити кошти на відшкодування наслідків аварії. Після перебування в Білорусі через певний час виїхав до Росії, а потім повернувся в Україну.

Після того, як Вадима Данилова затримали, майже через рік судових тяжб, рішенням Кіровського райсуду йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 128 тис. грн.

І ось вже протягом 1,5 року суд не може розпочати розгляд справи по суті.

У разі доведення вини чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Усю інформацію стосовно цієї трагічної ДТП читайте на нашому сайті за посиланням.

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар