Кропивницькі депутати виділили кошти на паливо для нових автобусів

автобус МАЗ 103 486 на вулицях Кропивницького

Сьогодні, 10 жовтня, депутати міськради Кропивницького виділили кошти необхідні для закупівлі талонів на 40 тис. літрів дизпалива для нових автобусів. Саме на цьому паливі великогабаритні МАЗи вперше виїдуть на міські пасажирські маршрути.

Рішення про виділення 4 млн грн для відшкодування компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом ухвалили у пакеті змін до бюджету міста.

Як пояснив Першій електронній газеті начальник управління транспорту міськради Олександр Вергун, ця компенсація з міського бюджету спрямовується на погашення витрат, які підприємство Електротранс зазнає при забезпеченні пасажирських перевезень. Саме з цих 4-ох млн грн і буде придбано талони на 40 тис. літрів дизпалива для автобусів за 760 тис. грн.

Зазначимо, що учора, 9 жовтня, у системі електронних закупівель ProZorro відбувся аукціон, згідно з яким визначився переможець у тендері на закупівлю талонів на 40 тис. літрів дизпалива для нових автобусів. Торги із пропозицією 760 тис. грн виграло кропивницьке підприємство ТОВ “Титан-Кіровоград”. Переможець під час аукціону знизив ціну на 200 тис. грн від очікуваної вартості.

Нагадаємо, на початку квітня кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” оголосило тендерну заявку на закупівлю 20 нових великогабаритних автобусів. За результатами аукціону на сайті електронних закупівель ProZorro, який відбувся 15 травня, з пропозицією 69 млн 579 тис. 900 грн переможцем торгів стало ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра. Тоді і стало відомо, що вулицями Кропивницького курсуватимуть 20 автобусів МАЗ 103 486 виробництва ВАТ “Мінський автомобільний завод” – керуюча компанія холдинга “Белавтомаз” (республіка Білорусь).

Станом на сьогодні, 18 нових автобусів уже прибули із Мінська і перебувають на території КП “Електротранс”.

Начальник управління транспорту міськради Олександр Вергун на тому тижні повідомив, що орієнтовно на міських маршрутах нові автобуси слід очікувати після 15 жовтня. Вони обслуговуватимуть пасажирів на 7 маршрутах, 3 з яких змінять – 116-й подовжать до Лісопаркової, а 123-й – до ТЕЦ.

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар