Під міськрадою Кропивницького пікетують проти зрубування каштанів біля заводу “Elvorti”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 10 жовтня, на площі перед міською радою пікетували проти знесення каштанів вздовж вул. Чикаленка біля заводу “Elvorti”.

Інформує Перша електронна.

Близько десятка активістів принесли під міськраду пеньок, на якому закріпили плакат з написом “немає чим дихати”. Пікетуючі також тримали в руках транспоранти з лозунгами проти вирубки дерев.

“Міська рада видала дозвіл – спиляти 12 каштанів біля заводу “Elvorti”. Там усього 26 каштанів, і ми передбачаємо, що вони почнуть із цих 12, а потім спиляють і інші. Як ми бачимо, на тій вулиці Чикаленка поступово зникають дерева, які міняють на туї. Вони це називають “благоустроєм”. Але, вибачте, який це благоустрій? Вздовж дороги, заповненої машинами садять туї, які не дають кисню, не поглинають ці вихлопи”, – розповіла Першій електронній організаторка заходу, голова ГО “Озеленення Кропивницький” Надія Паливода.

Активістка говорить, що дерева у Кропивницькому вирубуються з шаленою швидкістю.

“Тільки за цей рік видано дозволи на знесення 700 дерев. Серед них звичайно є похилені та хворі. Але замість цих 700 знесених дерев не садяться нові”, – обурилася вона.

Активісти планують письмово звернутися до міської влади з вимогою заборонити знесення цих 12 каштанів. Вони збирають підписи містян під зверненням.

“Ми звертаємося до Штутмана: збережіть ці дерева! Це не ваша територія, це громадське місце. Це алея, де гуляють люди, яким потрібен затінок над головою і кисень. Звертаємося також до міської ради, припиніть видавати дозволи на безконтрольну вирубку дерев”, – наголосила Надія Паливода.

Із міськради до мітингарів наразі ніхто не вийшов.

Варто відзначити, учора, 9 вересня, на сторінці ПАТ Elvorti – Chervona zirka оприлюднено коментар керівництва підприємства стосовно знесення дерев. За їхніми словами, через каштани прилегла територія стає брудною і зносять ці дерева задля комфорту працівників підприємства. Коментар подано без редакції:

«ЕЛЬВОРТІ» ПРОДОВЖИТЬ БЛАГОУСТРІЙ ПРИЛЕГЛОЇ ТЕРИТОРІЇ

ПАТ «Ельворті» на прилеглій до заводу території по вулицях В’ячеслава Чорновола та Євгена Чикаленка продовжить проводити реконструкцію. Про це заявив технічний директор ПАТ «Ельворті» Юрій Придан.
«Відповідно до затвердженого плану на вказаній території буде оновлено тротуарне покриття, бордюри, а також замінено старі й хворі каштани на хвойні та листяні дерева», – повідомив Юрій Придан.

«Нові широкі тротуари на місці розбитого асфальту – це не стільки благоустрій міста, а скоріше створення комфортних умов для працівників підприємства. Для «червонозорівців» завод – другий дім. Старі каштани цілий рік осипалися та засмічували прилеглу територію. Якщо у вас на порозі постійно насмічено, то який тоді з вас господар?», – говорить голова профспілкового комітету ПАТ «Ельворті» Володимир Моторний.

План по благоустрою розроблявся на замовлення та кошти ПАТ «Ельворті». Роботи по благоустрою також проводяться за кошти заводу. 25 вересня виконавчий комітет Кіровоградської міської ради прийняв рішення надати дозвіл на проведення відповідних робіт”.

Нагадаємо, активісти руху “Озеленення Кропивницький” зняли соціальний ролик на тему збереження дерев з інструкцією як вберегти легені міста, коли їх нещадно обрізають комунальники.

10 травня голова організації “Озеленення Кропивницький” Надія Паливода прикувала себе ланцюгами до тополі, яку збиралися спиляти. Таким чином вона та інші активісти захищали від знесення 4 дерева, які залишились біля пологового будинку. Там напередодні вже знесли 14 дерев.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

25 коментарів до Під міськрадою Кропивницького пікетують проти зрубування каштанів біля заводу “Elvorti”

  1. Цей містечковий туятник, в який перетворили місто місцеві князьки, є демонстрацією їх самого низькопробного несмаку отого кітчу панських садиб імперських часыв, де такі князьки вважають себе панами з бувших холопів, так холопами і залишаючись по світогляду, тільки знищуючи наше місто, де кожне дерево, це – його легені. Ще б пальмами засадили простір біля їх офісів, та почувалися в своєму мавпятнику. Бо треба ж і мозок, хоч інколи вмикати, а не лише власні примхи, коли ці туєві моркви зовсім не для нашого клімату та землі.

    • “часыв”

      пытаемся на украинском, а раскладку менять забываем.)))) зрада))

  2. Так пускай старые каштаны людям на головы падают? Деревья надо обновлять – горсовету видней

    • Повна нісенітниця на доготу тим туєвим князькам, зрубувати каштани, бо бач комусь вони там падають на голову. З таким поглядом на озеленення, то краще взагналі всі дерева вирубати, бо вони восени “смітять” опалим листям, та дихати одним бетоном. Старі дерева треба оновлювати новими, а не влаштовувати кітчевий туятник з міста комусь на дог7оду його несмаку, лиш через те, що в нього є гроші на йог8о забаганки.

  3. А шодо тих технічних похибок відносно таких роскладок клавіатур, то краще би думали над соціальними наслідками єкологічного стану, і без того забрудненого радіацією міста, ніж придивлятися до позначок. Хтось хоч намагається переходити на власну мову всупереч і клавіатурі. а дехто картинно ще й хизується своєю впертою імперскістю.

  4. Підприємство за свій кошт наводить порядок на прилеглій території, а хтось виступає проти. Ну і люди пішли. Заказуха може?

    • Хіба це порядок, вирубувати дерева, а замість них вкопувати казна що, що несумісне з нашим кліматом, що і загине ще раніше, ніж закінчаться гроші на таке упорядкування, перетворивши теріторію ще в більший безлад сухих морквин. Фактів цього по місту вже досталь, невже не видно одні лисі газони?!

  5. Ой, все нормально приживеться, не будуть ж гроші на пустоцвіт витрачати – це просто не розумно. Так шо якщо посадять нові – нехай зносять. Це якщо точно посадять нові, звісно, бо пустирь також не варіант

    • “Браво всім штутманістам!”)) Чогось ці князьки селяться в своїх маєтках в зелених зонах, а в місті, біля своїх офісів, кожній мавпі по туї!)))

      • Нові дерева треба саджати, а не перетворювати місто на сухий туйовник! )))

  6. А мені подобається, коли гарно так висаджені в рядочок туйки. Он подивіться, як біля облансого МВС гарно.

    • І яка від них користь місту, від тих несумісних з кліматом туй, окрім тільки присадибного кітчу. Жодного ковтка свіжого повітря в такій пильовій радиаційній зоні. Замість одного зрубаного старого дерева треба висаджувати два молодих, а не створювати туєвий мавпятник з міста посеред бетону.

  7. Від тих туй так “гарно”, наче на кладовищі. 🙂

  8. щось вас туя покусала.) нормально виглядають, які ще кладовища

    • За тиждень до акції з 21- ї туї понад дорогою, що веде до сумнозвісних каштанів 9 були сухі або майже сухі. Чомусь до дня акції сухі були всі викопані і на їхнє місце були висаджені нові свіженькі.

  9. Гарно, гарно виглядають, сумніву немає, дійсно, як на кладовищі, де все в рядочок, або біля мавзолею, тільки от дихати вже нема чим від тієї “краси”.

  10. Прибирати треба краще біля своїх офісів, щоб каштани не заважали, а не зрубувати їх для мертвих туй, які уздовж загазованої магістралі висохнуть так само, як і на В.Пермській біля спорткомплексу, де стирчить їх сухі скелети замість колись квітучих зелених насаджень.

  11. Всі ті штурмани колись отримають свою пару туй на кладовищі, і їм вже нічого не буде треба, а що ми залишимо своїм дітям в колись зеленому місті, замість того кладовища з туй.

  12. Надія, рити комусь могилу – остання справа, а відправляти людей на кладовище – тим більше.

    • Правдоруб, чи на вас так впливає ефір від тих туй, чи ви взагалі не думаєте про що читаєте. Бо я писала про те, що всі там будемо, де кожному по туї (на кладовищі), від чого ніхто не застрахований. Та нам всім вже потім там буде все рівно, скільки тих туй там буде. А от що ми залишимо після себе своїм дітям, в їх місті, то те і головне. Чи ви збираєтеся жити вічно, та під тими туями? 🙂

  13. Ну вот, уже первые последствия от паров такого туятника, когда написано об одном, а читают совсем иное. Пора на свежий воздух, от туй к природе.

  14. “А Васька слушает да ест”… Рубал и рубать будет, ради своей прихоти для туй, и плевать ему, что тут будут обсуждать. Позор!

  15. Я отримую “незвичайну насолоду” від тіні в обідню пору, на зупинці біля “Депоту”. Там навіть туй немає. Закатане все асфальт. Сховатися ніде….Уроди одним словом

Коментарі заборонені.