Аби дочекатися рятівної трансплантації нирки, 6-річній дівчинці з Новоукраїнки терміново потрібна допомога

Богдана Юрескул / фото надане мамою

6-річній Богдані Юрескул з Новоукраїнки Кіровоградської області, хворій на хронічну ниркову недостатність, терміново потрібна фінансова допомога для діалізу, який дає дівчинці змогу дочекатися рятівної трансплантації нирки.

“Моя доня, Юрескул Богданочка, одна із двійні, сьогодні, 7-го жовтня їй та сестричці Ксенії виповниться 6 років. Найбільше бажання дівчаток, щоб Богданочка була здоровою, і щоб наша родина нарешті воз’єдналася, адже ми з Богданочкою змушені з 1 лютого 2016 року і по цей день проживати в Мінську.
Богданочка вже 3,5 роки чекає на трансплантацію нирки від неродинного донора в Мінську, Білорусь”, – розповіла Першій електронній газеті багатодітна мама Богдани Ірина Берендя.

За більш ніж півтора року, Ірина і Богдана бачилися з родиною тільки віртуально, через те, що дівчинка отримує лікування методом замісної ниркової терапії (інтенсивний перитоніальний діаліз апаратом Fresenius PD night).

На жаль в Україні пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю термінальної стадії держава не забезпечує такими апаратами, а в Мінську хвора отримала від клініки такий апарат безкоштовно. Але розчини для діалізу та системи для нього матір змушена купувати для дитини за власний кошт. Також кожного місяця Богданочка здає аналізи для контролю, а кожні три місяці здає кров для HLA типування на сумісність з донором.

“Все це для нашої маленької родини виходить в чималу суму, якої в нас немає. Без діалізу моя донечка не дочекається на рятівну трансплантацію. Дякуючи мінським лікарям, та інтенсивному ПД діалізу, Богдана знаходиться в компенсованому стані, що дає змогу дочекатися на трансплантацію, все впирається тільки в гроші, в великі гроші, яких немає у нашої родини, адже я одна виховую та утримую трьох дітей. Благаю, допоможіть моїй донечці дочекатися трансплантацію нирки!!!”, – говорить Ірина Берендя.

Наразі для діалізу Богдани необхідно 12 тис. євро.

Станом на сьогодні коштів у родини немає взагалі, а через 4 дні скінчиться розчин для діалізу.

Реквізити для допомоги :
картка Приватбанку: 5168 7456 0054 2259
МФО:305299
ЄДРПОУ(ОКПО): 14360570
рахунок одержувача: 29244825509100
одержувач: Берендя Ірина Миколаївна
PayPal: berendik57@gmail.com

Поширити:

Залишити коментар:

коментар