Дві смерті у день весілля: розгляд справи щодо ймовірного винуватця ДТП затягується

Сьогодні, 27 вересня, у Кіровському райсуді Кропивницького мали продовжити розгляд матеріалів у справі Вадима Данилова – ймовірного винуватця ДТП дворічної давнини, унаслідок якої загинула наречена та гостя весілля, а 11-річний хлопчик отримав важкі травми. Але засідання сьогодні вчергове перенесли через хворобу адвоката обвинуваченого.
Розгляд справи по суті не можуть почати вже 1,5 роки.

Согодні на засідання з’явилися потерпілі та їх представник, сторона обвинувачення і підозрюваний Вадим Данилов. Як і минулого разу, не прийшов адвокат Данилова Олександр Павліченко.

Суддя Руслан Бурко зробив зауваження підозрюваному, що у разі відсутності адвоката через хворобу, його захисник мав передати суду довідку про лікарняний. Про свою хворобу і неможливість брати участь у розгляді справи адвокат повідомив суд телефоном.

На думку підозрюваного Данилова, без його захисника неможливо продовжувати розгляд справи, тому він заклопотав про перенесення засідання. Проти перенесення виступила потерпіла сторона, а їх адвокат залишив це питання на розсуд суду.

Враховуючи думку усіх сторін і законне право Данилова на захист, суддя Руслан Бурко оголосив перерву в засіданні. 3 жовтня суд знову намагатиметься продовжити вивчення матеріалів цієї справи, після чого розпочне заслуховувати свідків.


автомобіль “Renault Duster” де знаходились водій, молодята, гостя весілля та 11-річний хлопчик

92195c2e7e34fbdaf6f0f1183a5f14edНагадаємо, 21 червня 2015 року, після свого весілля, молодята їхали до готелю. У автомобілі “Renault Duster” знаходились водій, молодята, гостя весілля та 11-річний хлопчик. Як повідомляла обласна прокуратура, 36-річний водій автомобіля «Тoyota Сamry» Вадим Данилов, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись на перехресті вулиць Яновського та Ушакова в м. Кропивницький на заборонений сигнал світлофора допустив зіткнення з автомобілем «Renault Duster».

“Тoyota Сamry” на якій їхав Вадим Данилов та його пасажирка

У результаті ДТП двоє пасажирів автомобіля «Renault Duster», а саме 25-річна наречена та 49-річна гостя весілля від отриманих тілесних ушкоджень померли, а 11- річний хлопчик отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Вадим Данилов/фото із соцмереж
Вадим Данилов/фото із соцмереж

За версією обвинувачення, винуватець ДТП Вадим Данилов жодних заходів для надання допомоги потерпілим не вжив, а після скоєння ДТП зник з місця пригоди разом із пасажиркою. Рік вказана особа перебувала у розшуку. Як запевнив підозрюваний, він не тікав з місця аварії і не переховувався від слідства, а одразу після ДТП вирушив до Білорусі, аби заробити кошти на відшкодування наслідків аварії. Після перебування в Білорусі через певний час виїхав до Росії, а потім повернувся в Україну.

Після того, як Вадима Данилова затримали, майже через рік судових тяжб, рішенням Кіровського райсуду йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 128 тис. грн.

І ось вже протягом 1,5 року суд не може розпочати розгляд справи по суті.

У разі доведення вини чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Усю інформацію стосовно цієї трагічної ДТП читайте на нашому сайті за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар