Для проїзду нових автобусів ряд кропивницьких вулиць “почистять” від припаркованих машин і гілля

У Кропивницькому активно готуються до запуску 20-ти нових великогабаритних автобусів на міські пасажирські маршрути. Так, у рамках заходів із підготовки, низку вулиць міста звільнять від припаркованих машин для проїзду автобусів, а також зріжуть гілля дерев, яке нависає над дорожнім полотном.

Про це Першій електронній газеті повідомив заступник директора з безпеки руху і організаційних питань КП “Електротранс” Валерій Музичук.

За його словами, у маршрутах руху великогабаритних автобусів є ряд вулиць, які з обох сторін запарковані автомобілями. Зараз підприємство співпрацює з поліцією щодо питання встановлення там знаків, які заборонять паркуватися з однієї сторони.

“Це у нас вул. Шевченка, Пашутінська, Декабристів та інші. По цим вуцям неможливо проїхати. Питання перед поліцією ми ставимо”, – запевнив Валерій Музичук.

Крім того, як запевнив заступник директора з безпеки руху і організаційних питань КП “Електротранс”, фахівці підприємства вже перевірили усі кінцеві зупинки маршрутів на які виїдуть великогабаритні МАЗи. Місця для розвороту 12-метрових автобусів там вистачає.

Також, Валерій Музичук сьогодні, 25 вересня, на нараді з питань ЖКГ у міській раді підняв питання обрізки гілля дерев, яке нависає над дорожнім полотном. Враховуючи значні габарити автобусів, це гілля буде їх зачіпати. Тому, на думку заступника керівника КП “Електротранс”, дерева вздовж доріг, якими проїжджатимуть нові автобуси, потрібно підрізати.

Керівник КП “Благоустрій” Віктор Луценко, який відповідальний за цю ділянку роботи, під час наради уточнив, що гілля потрібно обрізати фактично по усім вулицям, де їздитимуть нові МАЗи.

Зазначимо, що згідно із даними на сайті УкрЄвроМАЗ, ширина автобуса МАЗ 103 486 становить 2,85 м, а висота – 3,2 м.


Нагадаємо, на початку квітня кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” оголосило тендерну заявку на закупівлю 20 нових великогабаритних автобусів. За результатами аукціону на сайті електронних закупівель ProZorro, який відбувся 15 травня, з пропозицією 69 млн 579 тис. 900 грн переможцем торгів стало ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра. Тоді і стало відомо, що вулицями Кропивницького курсуватимуть 20 автобусів МАЗ 103 486 виробництва ВАТ “Мінський автомобільний завод” – керуюча компанія холдинга “Белавтомаз” (республіка Білорусь).

Ці нові транспортні засоби планують задіяти для перевезення містян у віддалені райони Кропивницького на 7 маршрутах.

Перші чотири великомісні пасажирські автобуси прибули у Кропивницький. Наразі вони базуються в КП «Електротранс», де мають пройти необхідні процедури реєстрації і технічного контролю.

Один із автобусів кропивничанам презентували у День міста. На сьогодні їх у Кропивницькому вже 12.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар