Капремонт вул. Короленка у Кропивницькому відкладається

зображення: google.com.ua/maps

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов’язав Головне управління ЖКГ міської ради Кропивницького скасувати рішення про визнання переможцем ДП Кіровоградський облавтодор ВАТ ДАК “Автомобільні дороги України” у тендері на капітальний ремонт вулиці Короленка. На результат тендеру до АМКУ скаржився один з учасників торгів ТОВ “Дор-Строй”. Тепер управління ЖКГ має відмінити закупівлю та оголосити її повторно.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Резолютивну частину рішення Постійно діючої адміністративної колегії АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель можна переглянути в системі “ProZorro”.

Рішення кропивницьких комунальників про визнання “Кіровоградоблавтодора” переможцем у торгах оскаржував один із семи учасників аукціону – ТОВ “Дор-Строй”, пропозиція якого була на 2,09 млн грн меншою від пропозиції дорожників і на 3,5 млн грн меншою від очікуваної вартості робіт. Управління ЖКГ відхилило пропозицію ТОВ “Дор-Строй”, аргументуючи тим, що документи цього учасника були підписані не уповноваженою особою.

У своїй скарзі, “Дор-Строй” апелював, що ГУ ЖКГ не мала права визнавати “Кіровоградоблавтодор” переможцем, оскільки їхні документи не відповідали висунутим управлінням вимогам. Додамо також, що пропозиція ДП “Кіровоградоблавтодор” у закупівлі капремонту однієї з найзаповненіших транспортом вулиць Кропивницького була найдорожчою і становила 26,685 млн грн.

Відзначимо, що торги на проведення капітального ремонту вулиці Короленка з очікуваною вартість 28,498 млн грн були оголошенні управлінням ЖКГ ще 7 липня цього року. Це найбільша закупівля кропивницьких комунальників за всі 9 місяців поточного року. Про свій намір укладати договір з “Кіровоградоблавтодор” замовник повідомив у системі 10 серпня, а вже за 9 днів ТОВ “Дор-Строй” подав скаргу до Антимонопольного комітету.

Поки на сторінці закупівлі не оприлюднено жодних протоколів тендерного комітету управління ЖКГ на виконання вимоги комісії АМКУ. Остання оголосила резолютивну частину свого рішення 3 дні тому, 11 вересня. Враховуючи рішення комісії АМКу та вже відхилені дешевші пропозиції попередніх шести учасників, управління ЖКГ має відмінити закупівлю та оголосити її повторно.

Нагадаємо, цього року Головне управління ЖКГ кропивницької міської ради вже відміняло іще одну дороговартісну закупівлю на проведення капітального ремонту доріг. Мова йде про закупівлю капремонту вулиці Великої Пермської, у якій було відхилено пропозиції усіх учасників через невідповідність Закону “Про публічні закупівлі”. Очікувана вартість робіт на цьому об’єкті становила 9,86 млн грн. Утім управління встигло оголосити тендер вдруге і наразі оприлюднило повідомлення про намір укласти договір на виконання робіт з ТОВ “ПФ”, що запропонувало найменшу ціну.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар