Фахівці шукали українське меню в 11 кропивницьких кафе

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Управління захисту прав споживачів провело 17 позапланових перевірок, 11 з яких – заклади харчування. Тут фахівці перевіряли наявність українського меню. Порушення законодавства не виявили.

Про це Першій електронній повідомив начальник  Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Вадим Волканов.

“Відповідно до обґрунтованих звернень громадян та наданих погоджень Мінекономрозвитку України протягом звітного періоду проведено 17  позапланових заходів контролю, за результатами проведення яких складені Акти”, – зазначив начальник  Управління захисту споживачів.

За словами Вадима Волканова, переважна більшість позапланових перевірок (11 перевірок) проводили  у закладах ресторанного господарства у Кропивницькому. Фахівці перевіряли дотримання правил надання інформації про продукцію споживачам. Меню у закладах громадського харчування повинно бути державною мовою.

“При проведенні перевірок посадовими особами Управління захисту споживачів досліджені меню та встановлено, що порушення у суб’єктів господарювання відсутні”, – сказав Вадим Волканов.

Окрім того, позапланові перевірки провели у 4 суб’єктів господарювання щодо надання послуг: поштових і комунальних; у магазинах продовольчих та непродовольчих товарів.

“Обсяг повернених коштів споживачам у I півріччіза неякісну продукцію складає 110, 83 тис. грн”, – додав  начальник  Управління захисту споживачів.

Нагадаємо, кропивницькі активісти створили онлайн-карту лояльності кав’ярень та ресторанів міста до україномовних клієнтів. Стартував “Мовний моніторинг” у Міжнародний день рідної мови (21 лютого), а фінішує у День української писемності та мови (9 листопада).

Читайте також: “Наполеглива” російська мова до клієнта – таке ж порушення прав споживача, як і впарювання тухлих яєць
Поширити:

Залишити коментар:

коментар