Видатна плавчиня-паралімпійка може стати першою почесною громадянкою міста Кропивницького

фото: xsport.ua

Виконавчий комітет міськради Кропивницького одноголосно погодив проект рішення про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Кропивницького” видатній плавчині, переможниці різноманітних змагань, призерці Паралімпійських ігор Ользі Свідерській. Тепер за це рішення мають проголосувати депутати міської ради.
Ольга Свідерська може стати першою володаркою цього звання із зазначенням нової декомунізованої назви нашого міста. Раніше це звання носило назви “Почесний громадянин міста Кіровограда” та “Почесний громадянин міста”.

Ольга Свідерська – спортсменка відділення інваспорту з плавання комунального закладу „Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1 Кіровоградської міської ради”, багаторазова чемпіонка України з плавання серед спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового аппарату, 11-разова чемпіонка Європи, 7-разова чемпіонка світу, учасниця та 5-разова призерка двох Паралімпійських ігор, 9-разова рекордсменка Європи, 14-разова рекордсменка світу.

Нагадаємо, у 2016 році на Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро Ольга здобула срібну і дві бронзові медалі.

У Проекті рішення, який сьогодні ухвалили члени виконкому, і який буде виноситись на розгляд депутатів є пункт 3, у якому йдеться про зміну назви звання.

“Внести зміни до рішення Кіровоградської міської ради від 06 березня 1998 року № 130 „Про присвоєння звання „Почесний громадянин міста” (зі змінами), а саме в тексті рішення та Положення про присвоєння звання “Почесний громадянин міста” додати слова “Кропивницького”, – йдеться у ньому.

До 16 вересня 2016 року звання мало назву “Почесний громадянин міста Кіровограда”. У цей день, під час голосування за його присвоєння доктору економічних наук, професору кафедри „Економіка праці та менеджмент” ЦНТУ Леоніду Фільштейну, депутати виключили з назви слово „Кіровограда”. Пропозицію про присвоєння Леоніду Михайловичу звання “Почесний громадянин міста Кропивницького”, яку висунув тоді один з депутатів, його колеги не підтримали.

Якщо депутати на найближчому засіданні міськради підтримають запропонований Проект рішення, Ольга Свідерська, окрім своїх спортивних звитяг, увійде в історію, як перша володарка звання “Почесний громадянин міста Кропивницького”.

Ольга Свідерська

Кропивницькі паралімпійці-медалісти повернулися в Україну

Паралімпійські чемпіони отримали подяки та грошову винагороду від влади Кропивницького

Поширити:

Залишити коментар:

коментар