Водійка “Лексуса”, яка збила 8-річного хлопчика, мала усі технічні можливості вчасно загальмувати – експертиза 

Захисники і суддя / засідання 29.08.2017

Сьогодні, 29 серпня, у Кіровському райсуді Кропивницького відбулося чергове судове засідання у справі водійки “Лексуса” Ксенії Петренко, яка у квітні 2016 року збила на вул. Пушкіна 8-річного хлопчика Діоніса Новікова. За даними експертизи, яка долучена до матеріалів справи, обвинувачена мала усі технічні можливості вчасно загальмувати і уникнути зіткнення. 

Повідомляє кореспондент Першої електронної із засідання суду.

Головуючий у засіданні суддя Роман Петров надав можливість прокурору Ігорю Васильківу оголосити матеріали, зібрані обвинуваченням. Також у засіданні уточнили суми відшкодувань, які за цивільними позовами родина Новікових вимагає стягнути із Ксенії Петренко.

Прокурор Ігор Васильків

У справі є два цивільні позови на відшкодування 200 тис. грн (100 тис. грн моральної шкоди – цивільний позов від матері Діоніса Надії Новікової та 100 тис. грн – цивільний позов батька постраждалого Ігоря Новікова). За одним з цих позовів обвинувачена Ксенія Петренко вже відшкодувала майже 83 тис грн. Окрім того, у справі є цивільний позов на відшкодування 15 тис. грн матеріальної шкоди. Ця сума має відшкодувати вартість двох планових операцій, які нещодавно зробили Діонісу Новікову. Таким чином, родина постраждалого на сьогодні вимагає із обвинуваченої відшкодувати 132 тис. грн.

Суддя Роман Петров разом із учасниками справи визначили порядок розгляду справи – спочатку долучать матеріали, потім допитають постраждалого Діоніса Новікова, свідків та обвинувачену Ксенію Петренко. Зазначимо, що під час судового засідання обвинувачена повідомила, що вона є юристом Кіровоградської спілки юристів, розлучена, має доньку 2011 року народження.

Ксенія Петренко

За матеріалами справи, відстань від автомобіля “Лексус” до місця, де вийшов на дорогу Діоніс складає 49-53 метри. За даними експертизи, яка долучена до матеріалів справи, якби Ксенія Петренко уважно керувала автомобілем, вона мала усі технічні можливості вчасно загальмувати і уникнути зіткнення. За цією ж експертизою, враховуючи швидкість руху “Лексуса” у той момент, для повного гальмування потрібно було 31-33 м.  На підтвердження цього у матеріалах справи є всі схеми та розрахунки.

На запитання судді, чи вважає Ксенія Петренко себе винною, жінка відповіла, що скаже про все під час допиту у засіданні.

Суддя Роман Петров долучив до справи матеріали обвинувачення і оголосив перерву в засіданні, задовольнивши клопотання захисника обвинуваченої.

Адвокат Ксенії Петренко Бірюков попросив час для вивчення матеріалів справи. Наступне засідання відбудеться 22 вересня.


Нагадаємо, ДТП сталася 18 квітня 2016 року, близько 18.00 на вулиці Пушкіна, 53. Унаслідок зіткнення з авто хлопчик отримав закриту черепно-мозкову травму, переломи обох стегон, таза, плеча, ребер, забій живота і легень.

За кермом “Лексуса” перебувала Ксенія Петренко. За свідченнями очевидців, вона їхала на шаленій швидкості, і від удару дитину протягнуло і відкинуло аж на 50 метрів від місця зіткнення. Місцеві мешканці, які вибігли на звук удару, розповідають, що працівники ДАІ навіть не огородили місце події, і сиділи в машині про щось домовлялися з водійкою. Згодом прибув ще один чоловік, який теж обговорював щось з ДАІшниками в автівці.

Ксенія Петренко виявилася дружиною колишнього співробітника ДАІ, якого згодом патрульні зловили п’яним за кермом того ж “Лексуса”.

Ксенія Петренко після ДТП 18.04.2016 / © Перша електронна газета

29 травня у Кіровському райсуді Кропивницького відбулося підготовче судове засідання у справі водійки “Лексуса” Ксенії Петренко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Водійка “Лексуса”, яка збила 8-річного хлопчика, мала усі технічні можливості вчасно загальмувати – експертиза 

Коментарі заборонені.