У Кропивницькому вшанували пам’ять загиблих в Іловайську

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 29 серпня, у третю річницю Іловайської трагедії на Рівнянському кладовищі у Кропивницькому вшанували пам’ять полеглих у “зеленому коридорі” героїв. Панахиду провів єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Віддати шану полеглим за свободу України героям прийшли близько півсотні містян, серед яких були побратими, родичі загиблих бійців 3 полку спецпризначення, волонтери.

Єпископ Кропивницький та Голованівський Марк звернувся з проханням помолитися за всіх батьків та дітей, які не повернулися у свої домівки, віддавши найбільшу ціну за волю Батьківщини – своє життя.

“Що може бути цінніше за людське життя? Дорожче за молоду людину, яка мала ще жити і тішити своєю присутністю близьких? Коли ми бачимо, як батьки ведуть дітей до дитсадків, багато студентів готуються до вишів, коли бачимо людей, які розмовляють рідною мовою під час мирного життя, тоді розуміємо, що хоч життя і велика ціна, але воно того варте. Варте, заради тих найменших дітей, які можуть спокійно, не ховаючись від вибухів, жити. За ту незалежність, за те, щоб мати свою думку та можливість розрізняти добро і зло, за свободу, щоб не бути рабом. За це таки потрібно платити. Присвятимо їм свою молитву, аби сказати дякую і підтримати рідних”.

Три роки тому, 29 серпня 2014 року, російські війська розстріляли “зелений коридор”, яким з Іловайська виходили українські військові. У одній з колон, яка виходила з оточення під Іловайськом була група спецпризначенців 3-го окремого полку з Кропивницького у складі від 30 до 34 чоловік. За відкритими даними, вийти з котла змогли 20 бійців, 7 – було поранено та контужено, 7 – загинули. До складу ще однієї колони входили бійці добровольчого батальйону “Донбас”, серед яких були і військові з Кіровоградщини. Хтось поліг у тому бою, а хтось потрапив у полон. Пізніше цей день назвуть одним із найтрагічніших епізодів війни на сході України.

Володимир Дедей, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар