Народний депутат просить Міністра екології перевірити законність вирубки історичних лісів на Кіровоградщині

Народний депутат України Станіслав Березкін звернувся до Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака з проханням перевірити законність вирубки холодноярських лісів на Кіровоградщині та вжити заходів щодо припинення їх нищення.

Про це повідомляє прес-служба народного депутата.

У зверненні до Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака йдеться про те, що громадські активісти стурбовані вирубкою лісових насаджень біля с. Розумівка Олександрівського району Кіровоградської області в урочищі “Пальчикове” (в народі – урочище Чорного ворона), яке має важливе історичне і культурне значення національного рівня.

“Відповідно до Указу Президента України від 22 січня 2016 року № 17/2016 «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років» 2017 рік проголошено Роком Української революції 1917 – 1921 років. Під час національних визвольних змагань 1917—1922 років на території Черкаської та Кіроворадської областей діяла Холодноярська республіка. До цих історичних подій постійно прикута увага не лише українського суспільства, а й міжнародного співтовариства, тому Чорний ліс є визначною історичною пам’яткою.
Як відзначають активісти на даний час там відбувається масштабна вирубка лісу. При цьому не відомо за чиїм рішенням чи наказом це відбувається.
Керуючись ст.15 Закону України «Про статус народного депутата України» прошу провести перевірку законності вирубки лісових насаджень біля с. Розумівка Олександрівського району Кіровоградської області в урочищі Чорного ворона (Чорний ліс) та вжити заходів щодо припинення нищення Чорного лісу”.

Деревину в урочищі “Пальчикове” рубають працівники Бірківського лісництва. 2 червня громадська рада при Кіровоградській ОДА там провела виїзне засідання. Члени громадської ради ухвалили рішення щодо припинення вирубки лісу на історичних холодноярських землях і відновлення роботи створеної у 2009 році робочої групи з розробки засад створення Чорноліського національного природного парку.

Нагадаємо, за фінансової підтримки Станіслава Березкіна і фермера з Розумівки Володимира Шепелюка та значної організаційної підтримки ГО “Спільна дія” в урочищі “Пальчикове” 29 квітня відкрили пам’ятник українському військовому діячу і письменнику Юрію Горліс-Горському.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар